2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jótékonysági koncert Kecskeméten
Jótékonysági koncert Kecskeméten PDF Nyomtatás E-mail

jotekonysagi_est_kecskemeten_-_moto_0711Aki június 5-én, délután, Kecskeméten, a Liszt Ferenc utcában sétált, a 28-as szám alatt található gyülekezeti épülethez érve biztosan megállt pár percre. A nyári napsütéses csendben a nyitott ajtón át rézfúvósok játéka hallatszódott ki a kápolnából. Ha a járókelő a környéken lakott, valószínűleg eszébe jutott, hogy nem is olyan régen talált a postaládájában egy szórólapot, amin vastag betűvel efféle szavak szerepeltek: „Keresztény Művészeti Estek", „jótékonysági cél", „adventista". Majd a csodálkozásból feleszmélve - talán sajnálva, hogy nem jegyezte be a naptárába ezt az eseményt - továbbment.

Aki viszont végig ott volt a koncerten - akár hallgatóként, akár résztvevőként - lelkileg feltöltődve és élményekkel gazdagodva tért haza.

Az Advent Rézfúvós Zenekar nagyszerűen zenélt, míg a gyülekezet tagjaiból álló szavalókórus pünkösdről olvasott fel. Ezután Szigeti Jenő szólt néhány szót a jelenlévőkhöz arról, hogy milyen fontos a szeretet az életünkben. A szép, napsütéses idő, a zene és az értékes gondolatok a Szentlélek jelenlétével együtt hatalmas eredményhez vezetett: bár a nagyterem nem telt meg egészen, mégis, mindenki örömére Kormos Tivadar bejelentette, hogy 91 370 Ft gyűlt össze a daganatos kislány részére. Mivel Virág jelenleg is gyógykezelés alatt áll, így a nagymamája vett részt a koncerten, aki sírva köszönte meg az adományt. (További információ: http://sos.dnr.hu/nyari)

Ez az alkalom egy újabb példa lehet arra, hogy szolgálatkész emberekkel, némi próbával és Isten segítségével, milyen könnyű másokon segíteni. A végeredmény láttán pedig nemcsak a rászorulók örülnek...

 

Németh Noémi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista