2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egy óra ima – a világszéles megújulásért
Egy óra ima – a világszéles megújulásért PDF Nyomtatás E-mail
egyoraima

 

Képzeljük el, milyen hatása lenne, ha az egész világ minden hetednapi adventistája egy kitűzött órában egyszerre imádkozna! Mi történhet a mennyben, amikor adventista keresztények milliói több mint ezer nyelven, teljes egységben imádkoznak Istenhez? Meghallaná milliók közbenjáró imáját, amelyek összhangban vannak az Ő akaratával, így lélekben mind egyek lehetnénk.

A világszéles cél pedig: a Hetednapi Adventista Egyház 59. Generál Konferenciai ülése, mely 2010. június 23.-július 3. között kerül megrendezésre Atlantában, Georgia államban (USA).

Sokak szerint ez egy meghatározó jelentőségű Generál Konferenciai ülés lesz, mivel az újonnan megválasztott tisztségviselőknek nagy szerepe lesz elvi alapjaink pilléreinek megőrzésében. Mostanában, a teremtés kontra evolúció került a vita középpontjába, megtámadva hitünk alapjait.

Most tehát különösen fontos, hogy Isten választott emberei legyenek egyházunk vezetői, ezért kérünk, csatlakozz hozzánk imában június 16-án, szerdán délután 4 órakor, hogy Isten tökéletes akarata valósuljon meg a Generál Konferencia ülésén.

Csatlakozz Te is, mert ez a Te ügyed is!

 

Zs

 

A Generál Konferencia ülése az egyház legfőbb döntéshozó testülete. Itt határozzák meg a hitelveket - ha szükséges, módosítanak a szövegen, vagy újabb hitelvek kerülhetnek be a már meglévők sorába. Itt kerülnek elfogadásra, ill. szükség szerinti módosításra az egyház szabályzói (Alkotmány és Alapszabály, Gyülekezeti Kézikönyv, Működési Szabályzat stb.). A mostani ülésen, Atlantában, napirenden szerepel a Gyülekezeti Kézikönyv teljes átdolgozása, kicsit egyszerűbbé, használhatóbbá tétele. Ez a testület határoz újabb uniók létrehozásáról és felvételéről, valamint az egyház számára fontos célok, irányelvek (pl. stratégiai terv) itt kerülnek elfogadásra. A Generál Konferencia ülése ezenfelül választás is, hiszen az egyház fő tisztviselőit, a GK elnökségét, osztályvezetőit, a divíziók elnökségét, osztályvezetőit itt választják meg. Minden unióból lesznek képviselők, így a Magyar Unióból is. Az unióelnök, mivel tagja a GK Végrehajtó Bizottságának (ez olyan, mint nálunk az Unióbizottság) hivatalból küldött, rajta kívül még hat küldött képviseli a Magyar Uniót.

-it-

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista