2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Közérdekű unióbizottsági döntések
Közérdekű unióbizottsági döntések PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal
5. oldal

Az Unióbizottság az utóbbi üléseken többek között a Balatonlellei Advent Konferenciai Központ helyzetéről is tárgyalt.

Az elmúlt években az Összeadtalak Alapítvány működtetése alatt tovább fejlődött a központ. A konferenciai központ vezetése, dolgozói sokat tettek azért, hogy „Lelle" megmaradhasson számunkra. Ugyanakkor nyilvánvalóvá vált annak szükségessége, hogy nagyobb figyelmet kapjon az egyház vezetése részéről is.

A Magyar Unió tejes mértékben elkötelezett a konferenciai központ további működtetésében. Erről a tényről árulkodik az a néhány unióbizottsági határozat, amelyet hoztunk az elmúlt hónapokban, miszerint továbbra is, és hosszú távon az egyház missziós lehetőségei között tartjuk számon „Lellét". Erről már beszámoltunk az AdventInfo olvasói számára.

A néhány héttel ezelőtt megtartott évenkénti képviselőgyűlésen elhangzott unióelnöki jelentésre reagálva néhány testvér (közöttük Összeadtalak Alapítvány Kuratóriumi tagok is) kifejezte kérését, hogy az unió határozott lépéseket tegyen a konferenciai központ használhatóbbá tétele érdekében, illetve tekintsük azt az egyház intézményének.

Közvetlenül a gyűlés után megtartott bizottsági ülésen az Unióbizottság hozott néhány határozatot. Ezek szerint az intézmény vezetésére pályázatot ír ki az unió, és az így kiválasztott vezető az egyház alkalmazásában, mint az egyház intézményének vezetője fogja ellátni vezetői szolgálatát.

A bizottság természetesen tisztában van a konferenciai központ hiányosságaival, amelyek megoldásához további anyagi források szükségesek. Ezek felkutatására, a konferenciai központ felújításához szükséges elképzelések összegyűjtésére egy bizottságot hozott létre, melynek vezetésével a bizottság az unió elnökét bízta meg. Ennek a bizottságnak 2010. szeptember 15-ig kell javaslatot tennie a felújítás, fejlesztés elképzeléseire vonatkozóan.



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista