2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Az Izraeli Misszióterület elnökének magyarországi látogatásáról
Az Izraeli Misszióterület elnökének magyarországi látogatásáról PDF Nyomtatás E-mail

richard_elofer_magyarorszagon_-_re_predikal_forditoja_drti_resizeRichard Elofer, az Izraeli Misszióterület elnöke 2010. június 10. és 14. között, a Magyar Unió meghívására hazánkban tartózkodott, hogy tanácsot és segítséget adjon a keresztény-zsidó barátság kapcsolat elmélyítésében.

A Hetednapi Adventista Egyház Unióbizottsága legutóbbi ülésén dr. Tokics Imre testvért bízta meg az unió Keresztény-Zsidó Barátság koordinátori tisztségének teendőivel, így ő fogadta az Izraeli Misszióterület elnökét és az unióval közösen szervezte meg vendégünk programját.

Richard Elofer pénteken délelőtt az Országos Rabbiképző és Zsidó Egyetemen tett látogatást, ahová elkísérte őt Ócsai Tamás unióelnök és dr. Tokics Imre testvér. Az egyetem életét és működését Sommer László professzor mutatta be vendégünknek.

richard_elofer_magyarorszagon_-_re_latogatasa_az_or-zse-n_resizeSzombaton a Budapest-Terézvárosi Gyülekezetben szolgált Richard Elofer testvér. Igehirdetésében Hab 1:2-3 verseit elemezve kifejtette: „Isten vigasztalást ad számunkra. Ha Őhozzá kiáltunk, meghallgat és megszabadít bennünket. Akkor is, ha körülöttünk erőszakot, pusztítást és hamisságot látunk". A délelőtti istentiszteleten részt vettek a messiás-hívő zsidó testvérek közül tízen, akikkel az istentiszteletet követően megbeszélést folytatott Richard Elofer testvér.

Richard Elofer elnök képzést tartott vasárnap az unióközpontban, ahol lelkészek és gyülekezeti tagok előtt bemutatta, hogyan kell az evangélium elfogadását könnyebbé tenni a zsidóság számára. Ugyanakkor bemutatta a Generál Konferencia Globális Missziója által működő intézményt (World Jewish Adventist Friendship Center), mely a zsidó származású adventistává vált keresztényeket fogja össze.

 

TINÉ

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista