2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kórustalálkozó és évadnyitó Balatonlellén
Kórustalálkozó és évadnyitó Balatonlellén PDF Nyomtatás E-mail

korustalalkozo_-_blelle_-_2010_dsc081142010. június 12-én ünnepélyes keretek között megtartottuk a már hagyománnyá vált Balatonlellei kórustalálkozót és évadnyitót.

A Balatonlellei Konferenciai Központ 61. üdülési szezonját Nagy Imre, a Zenei Osztály vezetője nyitotta meg Szigeti László kuratóriumi elnökkel közösen. Ezen az alkalmon Ócsai Tamás unióelnök külön levélben köszöntötte a résztvevőket, és mindenki számra, aki megfordul majd ebben az intézményben, Isten gazdag áldását és valódi lelki felüdülést kívánt. Az istentisztelet első részének végén, az Advent Központi Kórus énekelt arról, milyen áldás, amikor Isten az Ő szentségében jelenik meg közöttünk.

Délelőtt a kórusok és a zenekar szolgálatait hallgattuk meg. Az Advent Kamarakórus többek között elénekelte Lehotka Gábor testvérünk kórusművét, amelyben kifejezésre jutott a nagyszerű elv: ha Istennek szeretnél ajándékot adni, akkor mindenből csak a legjobbat add.

Az Acapella Kórus énekei elgondolkodtattak bennünket arról, hogy vajon Ki az a kőszikla, akire építhetünk akkor is, amikor látszólag minden ellenünk fordul. A hévízi testvérek közül Sallai Roland csellójátékát hallgattuk, aki könnyedén kapcsolta össze szolgálatában gyülekezeti énekeinket. Ezen az alkalmon, a kórusok és a szólista mellett az Advent Rézfúvós Zenekar is szolgált, Szabó István és Dohos tanár úr vezetésével. A zenekar új műveket is hozott a találkozóra, és az Összevont Kórust is kísérte.

Délelőtt Nagy Imre testvér prédikált arról, hogy mi az ésszerű és logikus tisztelet, amit Isten vár el tőlünk. Délután Kormos Tivadar lelkész testvér beszélt arról, hogy a Szentírás kiemelkedő eseményeinél hogyan jelenik meg Isten csodálatos ajándéka: a zene. A Balatonlellei kórustalálkozó és évadnyitó minden évben egy áldásos alkalom a körzetben élő testvéreink, vendégeik és a szolgálattevők számára. Ezt idén is megtapasztaltuk és jövőre is így lesz, ebben biztosak vagyunk.

 

Nagy Imre
a Zenei Osztály vezetője

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista