2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Vegán főzőtanfolyam Újpesten
Vegán főzőtanfolyam Újpesten PDF Nyomtatás E-mail

vegan_fozotanfolyam_ujpesten_2Vegán főzőtanfolyam indult Újpesten 2010. június 16-tól június 30-ig. A tanfolyamot az ezt megelőző bibliai szemináriumon hirdettük meg. A főzőtanfolyam 18.00 órakor kezdődik, de az első alkalommal már fél hattól kezdtek gyülekezni a vendégek, 65-en gyűltünk össze.

Az ételbemutató előtt Csalami László életmód tanácsait hallgathatták meg a vendégek, és nagyon sok kérdésük volt. Azok a vendégek, akik az elmúlt hónapokban már elkezdték gyakorolni az életmód-változtatás lépéseit, most boldogan mondták el tapasztalataikat. Kinek a magas vérnyomás csökkentésében, kinek a cukor szint változásában vannak jó tapasztalatai. Most jöttek, hogy a főzés terén még tovább fejlesszék a tudásukat.

vegan_fozotanfolyam_ujpesten_9Az első alkalommal a reggelikről volt szó. Az ételeket Csalami Lászlóné Vera készítette. A finomságok a Newstart konyha alapján készültek. Először a hajdinakása elkészítését tanultuk meg, majd egy rakott köles következett, utána kukoricadarából készült kása karobszósszal, különböző méretekben és formában, a gyerekek kedvéért. Készítettünk még barnarizsből készült egytálételt, és közben megtanultuk a gofri készítését a gyakorlatban, amihez almaszósz és kókuszöntet készült. A reggeli kásákhoz természetesen sok gyümölcs és egy maroknyi olajos mag jár még reggelire.

vegan_fozotanfolyam_ujpesten_4Ha szakítani kívánunk a korábbi szokásainkkal a reggelink terén, és szeretnénk, ha ezt a családunk és gyermekeink is elfogadnák, akkor igazán finom és ízletes, szemnek is kívánatos ételekkel kell kezdenünk. Első este ebből kaphattunk egy bemutatót és kóstolót.

A program végén még sokáig beszélgettünk a vendégekkel, egyre többen érdeklődnek a vegán táplálkozás iránt.

A következő alkalommal, június 23-án, a témánk az ebéd lesz, majd rá egy hétre a teljes őrlésű kenyér és a péksütemények lesznek terítéken.

 

Csengei Károly

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista