2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egy kiállítás margójára
Egy kiállítás margójára PDF Nyomtatás E-mail

Misszió Expo volt Budapesten

misszio_expo_budapesten_20100619939Csörgött a telefon: Felekezetközi Misszió Expo lesz. Menjünk ki - gondoltam. Jó, de nem tudom, mi fog ott történni. Viszont minden lehetőséget ki kell használnunk, hogy meg tudjuk szólítani az embereket az evangélium üzenetével, és oda kell mennünk, ahol az emberek vannak.

Elérkezett a nap. A rendezvény mottója is az volt: „Ez az a nap!"

Hosszú tömött sorokban érkeztek az emberek a Margit-szigetre, a rendezvény helyszínére. Akkor már láttam, érdemes volt kijönni, egy szombat délutánt feláldozni, azért, hogy megpróbáljuk megszólítani a körülöttünk élőket.

A fő program a nagyszínpadon zajlott. 15 órától folyamatosan léptek fel a különböző keresztény énekesek és zenészek. A nagy többség miattuk jött ki a szigetre, de ha már kint voltak, körbementek, megnézni a standokat.

A rendezvényre minden egyház hivatalos volt, sokan képviseltették is magukat különböző szolgálatokkal. Könyvkiadókat, missziószolgálatokat láttam a standokon.

A Hetednapi Adventista Egyház standján egyházunk négyféle szolgálatát mutattuk be az ifjúsági osztály szervezésében.

Kint volt a REK könyvekkel és CD-kkel, ami színessé tette a standot, és odavonzotta a látogatók tekintetét. Több száz szórólapot és ajándékkönyvet sikerült kiosztani. Ami különleges tapasztalat volt, hogy nem kerültünk kellemetlen helyzetbe azért, mert nem árultuk, hanem csak bemutattuk a kiadványainkat. Az érdeklődők tudomásul vették, hogy a megnézett, vagy éppen kiválasztott könyvet, CD-t csak majd egy későbbi időpontban, valahol máshol tudják megvásárolni.

A Magyar Unió Családi Osztálya is képviseltette magát, közel ötszáz szórólapot sikerült a látogatók kezébe adni, ami az egyházunk családokért végzett missziós szolgálatát mutatta be. Sokan megálltak érdeklődni, beszélgetni. Más szolgálatok képviselői is meglátogatták a standot.

A Budapesti Ifjúsági Gyülekezet a Sziget fesztivál rendszeres résztvevője, nem maradhattak ki ebből a rendezvényből sem. Ez alkalommal a következő Sziget fesztivál „Lelki betérő" sátrát reklámozták. A kiosztott szórólapok mennyisége alapján feltételezhető, hogy idén is sikeres lesz a sziget.

Egyházunk új szolgálata, a MentŐ Mentáliroda is képviseltette magát a rendezvényen, több mint ötszáz szórólapot és névjegyet vittek el a látogatók. Ilyen jellegű szolgálattal nem volt kint egy egyház sem az egész expo területén. Volt olyan látogató, aki direkt ilyen jellegű szolgálatot keresett, és örömmel vette, hogy bennünket megtalált. Hosszú ideig beszélgetett a standon.

Talán 20-30 emberrel sikerült röviden beszélgetni, ezek közül többen jelezték, hogy fel szeretnék keresni a MentŐ Mentálirodát. Láttam több emberen, hogy a logónkban felismerte az üzenetet, hiszen a „t" betű egy stilizált kereszt, a nagy Ő pedig Jézusra utal.

Mi emberek szakmai segítséget tudunk nyújtani bizonyos kérdésekben, ezzel enyhítve a szenvedést, de Jézus az, aki ment, Ő az, aki igazi megoldást ad a problémáinkra.

Próbáltam utólag összegezni a látogatók számát. Legalább ezer ember kezébe került valamilyen információ az egyházunkról. (Voltak, akik csak egyféle szórólapot vittek el.) A mi részünk az volt, hogy eljuttassuk minél több emberhez azt az információt, hogy miben tudunk segíteni. Hisszük, hogy Isten megáldja a fáradozásainkat, és a szórólapok egy része új emberi kapcsolatokat fog jelenteni.

 

Szilvási Anna

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista