2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Kövesd a Bibliát!” program Kőbányán
„Kövesd a Bibliát!” program Kőbányán PDF Nyomtatás E-mail

A „Kövesd a Bibliát!" programot 2010. július 3-án tartottuk meg gyülekezetünkben.

Sajnos, a felmérések azt igazolják, hogy tagságunk alig 50%-a olvassa rendszeresen  a Bibliát. A „Kövesd a Bibliát!" program többek között azt a célt is szolgálja, hogy ismét felkeltse a buzgóságot és az elkötelezettséget Isten Igéjének tanulmányozásra.

A hatalmas méretű, 66 nyelvű Bibliát a magyar nyelven írt Ámós könyvénél kinyitva helyeztük el az oltárnál, a gyülekezet előtt. Az Ige szavai előtt a felnőttek és a gyerekek szolgálatai a Szentírásról szóltak. A gyermekek lelkesen énekelték a „Szent Bibliámat szeretem" című éneket.

Az igehirdetést Czinkota András testvér tartotta, akinek vetített képekkel illusztrált, áldásos szolgálata középpontjában a Biblia állt, amely ma is emberek életét változtatja meg. A vetített képekkel illusztrált előadás sok színes anyaggal és bizonyítékkal szolgált a Biblia keletkezéséről, ihletettségéről, megbízhatóságáról, a régi és a mai szöveg egyezéséről, ami különösen fontos a mi kételkedéstől megfertőzött korunkban. Az igeszolgálat központi üzenete az volt, hogy ha elfogadjuk a Biblia tanításait, akkor „hajnalcsillag kel fel lelkünkben", amely elűzi a sötétséget, a félelmet és megmutatja az igazság és élet útját. Ott, ahol Isten Igéje életre kel, nincs többé sötétség, és általa új ember születik.                                                                                                                           

Gyülekezetünk tagjai megerősítették keresztségük alkalmával tett elkötelezettségüket arra, hogy továbbra is a Biblia útmutatásai szerint élnek az erkölcsi romlás közepette is, és ezt a világosságot adják tovább a „föld lakosai" számára életük és beszédük által.

A „Kövesd a Bibliát!" program szolgálatai és az igehirdetés arra késztetett bennünket, hogy Isten szavát továbbra is életünk zsinórmértékeként kezeljük, és ebből következően naponta Isten  Szentlelke segítségével kutassuk.

 

Rusz Mónika

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista