2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Keresztség Baján
Keresztség Baján PDF Nyomtatás E-mail

dscf4850A Bajai Gyülekezet újra ünnepelhetett 2010. július 17-én délután, amikor a 19 éves Varga Dániel az ő legjobb Barátjával, Jézus Krisztussal szövetséget kötött Baja közelében, a Duna partján.

Először a Dánielt felkészítő Hajdú Éva testvérünk beszélt az idevezető útról. Dániel először nagyszüleit kísérte el gyülekezetünkbe egy régészeti előadássorozatra. Rövid kihagyás után újra meglátogatott minket. Ekkor bár egyedül jött, de maradt.

A bátorító Igét lelkészünk, Körmöczi Miklós testvér tolmácsolta.

dscf4814 Gyülekezetünk egyik barátja – aki augusztusban készül szövetségkötésre – ajánlotta fel festői szépségű környezetben található Duna-parti üdülőházát, ahol szó szerint lomboktól körülölelt, zöld környezetben ünnepelhettünk.

Ezt a délutánt nem csak maga a keresztség, hanem a közösen átélt készülődés is meghitté tette. Újra átéltük, hogy összetartozunk, szükségünk van egymásra, és csak szerető, emberi összefogás által lehet széppé tenni egy ilyen alkalmat, ami sikerült a jó Isten segítségével. Egy kisméretű zongorát is elszállítottunk, így az énekszolgálatokat a hegedű mellett zongora is kísérte.

dscf4856 Dániel és én hálásak vagyunk gyülekezetünk vezetőségének és minden testvérnek, hogy odaadó lelkesedésükkel felejthetetlenné tették ezt a napot.

Abban a kiváltságban volt még részünk, hogy Dániel családjával is találkozhattunk, és szolgálhattunk nekik, akik először vettek részt keresztségi istentiszteleten.

Hálásak vagyunk, hogy Isten ifjú korában hívta el Dánielt, akinek személyében gyülekezetünk, egyházunk és ifjúságunk egy bátor és kitartó ifjúval gazdagodhatott.

 

Hajdú É.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista