2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Keresztény játszóház Újbudán
Keresztény játszóház Újbudán PDF Nyomtatás E-mail

kereszteny_jatszohaz_-_ujbuda_1Továbbra is havi egyszeri alkalommal tartjuk a foglalkozásokat az Albertfalvi Közösségi Házban (11. kerület). A látogatottság létszáma változó. Megfigyeltük, hogy azok a szülők, akiknek fontos, hogy a gyermekük mivel tölti a szabadidejét, főleg kirándulni mennek - ha az időjárás engedi. Egy rendszeresen látogató család telefonon jelzi is, ha nem tudnak eljönni. Év elején elhatároztuk, hogy a foglalkozás előtti 2-3 nappal szórólapozunk a környező emeletes házakban. Ezt követően megnövekedett a jelenlévők száma. A márciusi alkalommal 25-30 gyermek vett részt.

Teremy László barátunk hűséges segítő tagja a csapatnak, ami 4-5 főből áll. Ritkán kapunk segítséget a gyülekezeti tagságtól, de a felnövekvő ifjúságunk tagjai közül Gáspár Juditra rendszeresen számíthatunk. Sajnálattal látom, hogy az emberi közömbösség nemcsak a körülöttünk lévő embertársainkon, hanem a közösségünkön belül is megtapasztalható. Ennek ellenére hálás vagyok Istennek és gyermektanító társaimnak, hogy működik még a játszóház. Hiszem, hogy az állandó jelenlét megmaradása a missziós tevékenység fontos része és üzenete!

kereszteny_jatszohaz_-_ujbuda_2Csak egy rövid tapasztalat. Májusban a Mária Rádió kulturális rovatától kerestek meg minket riportkészítés céljából. Beszélhettem arról, hogy kik vagyunk, és mit képviselünk. A riport végül nem készült el, mivel a vezetőjük nem engedélyezte. Mégis, egy újabb kapcsolat, újabb lehetőség volt ez, és ígérték, hogy ellátogatnak hozzánk. Nem tudhatjuk, hogy kit, mikor és milyen helyzetben szólít meg az Úr. Ha csak porszemek is vagyunk a játszóház tevékenységével, jelenlétével, értékrendünkkel, a többit az Úrra bízva indulunk a következő évadra. „Boldog ember az, akinek te vagy erőssége s a te ösvényeid vannak szívében" (Zsolt 84:6).

Az egyházterület támogatását tisztelettel és köszönettel vettük.

 

 

Kovács Zsuzsanna (Újbudai Gyülekezet)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista