2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Adventista vakmissziós tábor
Adventista vakmissziós tábor PDF Nyomtatás E-mail

az_adventista_vakmisszio_nyari_tabora_2010_52010. július 11. és 18. között ismét egy csodálatos hetet tölthettünk a Somogy megyei Szóládon. A helyi református lelkésszel való baráti kapcsolat tette lehetővé, hogy immár harmadszor vendégeskedhettünk a faluban. A kikapcsolódást segítő programok a környék adottságaiból kifolyólag hasonlóak voltak a korábbiakhoz: kézműves foglalkozások, fürdés a Balatonban, lovaglás, kirándulás, társasjátékok vakoknak és látóknak egyaránt, valamint zenei foglalkozások.

Ebben az évben is nagyon nagy hangsúlyt helyeztünk a tábor keresztény jellegére. Ennek értelmében mindennap reggeli előtt rövid áhítatot tartott más és más táborozónk. Ezeken az alkalmakon olyan igei gondolatok kerültek előtérbe, amelyek valamennyiünk számára mondhattak újat is, illetve a már megismert bibliai tanításokban is megerősítettek. Törekedtünk arra, hogy vakok és látók vegyesen tarthassák ezeket a rövid igei elmélkedéseket.

A lelki tartalom másik gerincét az esti beszélgetések alkották, melyek során Jézus Krisztus életéről és jelleméről gondolkodtunk, közelebbről ez a fő kérdés foglalkoztatott bennünket: „Hogyan küzdött Jézus a mindennapok nehézségeivel?"

Az idei évben is alkalmunk nyílt arra, hogy a Balatonföldvári Idősek Otthonában lakókat megörvendeztethessük egy egyórás program keretében.

az_adventista_vakmisszio_nyari_tabora_2010_10A szombat délelőtti istentiszteletet újfent a református templomban tarthattuk meg, délután öt órakor pedig megrendezésre került az egész héten várva-várt hangverseny, illetve zenés áhítat, melyen Vida Gábor vak orgonaművész csodálatos orgonajátékán kívül elhangzottak még vakok és látók részéről különböző zene- és versszolgálatok is. Az alkalom színvonalát emelte Farkas Attila éneke és Szabó Árpád trombitajátéka is. Az áhítat igei részét ismét Erdődy Viktor tolmácsolta számunkra, melyben Jézus Krisztus második eljöveteléről volt szó. Ezt követően finom tea és sütemény mellett az érdeklődők vak kézművesek alkotásait tekinthették meg. Nagy meglepetésünkre a Földvár Televízió egyik munkatársa is részt vett az összejövetelen, s a kiállítás alatt többünkkel is riportot készített.

az_adventista_vakmisszio_nyari_tabora_2010_8Ezen kívül még egy hatalmas megtiszteltetés érte a vakmissziót: házigazdánk felkérte Erdődy Viktor testvérünket, hogy a vasárnap délelőtt tartandó református istentiszteletet vele együtt koncelebrálja. Ekkor a szombat délutáni rövid igehirdetés gondolatai elevenedtek fel bővebben. Istentisztelet után immár megvásárlásra is felajánlhattuk a kiállítási tárgyakat, melyek nagy érdeklődést keltettek a falu lakossága körében.

Csakúgy, mint a táborozás minden napján, utólag is hálát adunk Istenünknek az együtt töltött csodálatos napokért, és a Tőle kapott gazdag áldásokért.

 

Erdődy-Szilágyi Éva

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista