2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Segít-Hetek?!
Segít-Hetek?! PDF Nyomtatás E-mail

s7k_martfu_2010-13Kialvatlan szem, frissen megmosott arc, de tettre kész tekintet. Éhes gyomor, izomlázas láb, de mosolyra húzódó száj. Fésületlen haj, hólyagos tenyér, fájó hát, de eltökélt szív. Ha a reggelit megelőző ima közben végignéztünk egymáson, mindenkin ezeket a jeleket láttuk.

Örömmel indultunk egy héten át mindennap Martfű kicsiny városának segíteni. Gyermekekkel foglalkozni, előkészíteni és megújítani az új tanév előtt a helyi általános iskola megannyi tantermét - ingyen. Segíteni. A kollégium udvarának salakpályáját kigyomlálni, széppé varázsolni - önzetlenül. Segíteni. A könyvtárban több ezer könyvet szakszerűen átrendezni, kiselejtezni, leltárba venni - közös erővel, szeretetből: SEGÍTENI.

s7k_martfu_2010-05A miértre egy válasz létezik: Jézus is ezt tette. Aki teljes szívéből, hátsó szándék nélkül vágyott rá, annak segített. Bárcsak mindenki, akár csak egyetlen nap megkérdezné a körülötte levőt: Mire van szükséged, tudok-e segíteni valamit? Mert akkor mindenki megtapasztalná ennek áldásait!

Tizenkilenc fiatal 2010 júliusában egy héten át a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Martfűn rendezte meg a második Segít-Hetek?! tábort. Ezek a fiatalok minden reggel 6 órakor keltek, hogy aztán hat órán át a városért tevékenykedjenek. A késő délutáni programban többnyire csapatversenyek, foci, valamint strandolás szerepelt. A vacsora után pedig egy-egy film segítségével beszélgettek a kapcsolatokról, azok fontosságáról. Ennek csúcspontjaként a szombati napon az Úrral való kapcsolatukat erősítették meg.

s7k_martfu_2010-08Másnap, elutazásuk napjának reggelén szintén kialvatlan szemek, izomlázas lábak, hólyagos tenyerek, de tettre kész, eltökélt szívű fiatalok imája zárta a tábort. Ebbe a képbe azonban a mosolyra húzódó száj mellett egy kis szomorúság is vegyült, hiszen a közösen eltöltött egy hétnek vége lett. De ezen egy hét alatt megtapasztalták milyen másokon önzetlenül, szeretetből segíteni, ahogyan azt Jézus is tette. Boldogság költözött szívükbe. Ők most már tudják, hogy a boldogsághoz semmi más nem kell, mint egy mosoly és egy kérdés: Segít-Hetek?!

 

Csirke József

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista