2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Istennel a felhők fölött
Istennel a felhők fölött PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal

turatabor1Gyalogos és kerékpáros túratábor helyszíne volt az ausztriai Mariapfarr, 2010. július 25. és augusztus 1. között. A tábort a Magyar Unió Egészségügyi Szolgálatok Osztálya (ESZO) szervezte, 41 résztvevővel. A legfiatalabb túrázó 5 éves, a legidősebb 69 éves volt. A gyalogos szekció 8 napon át mintegy 60 km-t túrázott, eközben a kitartóbbak 1800 m - szintben emelkedő - terepen haladhattak, ebből legalább 5 órát szakadó esőben magashegyi, 2000 m feletti utakon, lélegzetelállító tájakon.

A 4-8 fős változó létszámú kerékpáros részleg egyes tagjai egyenként - jelentős szintkülönbséggel - 100-400 km-es teljesítményt tudnak maguk mögött, Fenyvesi Tibor szakmai vezetésével.

turatabor2A tábor az egészséges életmód gyakorlati bemutatását és megtapasztalását jelentette: naponkénti mozgás (8-20 km között), alpesi friss levegő, napfény (időnként eső is), friss forrásvíz, garantált mélyalvásos pihenés, változatos és bőséges vegetáriánus étrend, közösségi élmény, valamint minden este és reggel lelki túra.

A reggeli áhítat három csoportban zajlott Gyűrűs István, Gyűrűs Istvánné lelkipásztorok és Czakó László, túrafelelős vezetésében. Témák: A Biblia hegymászói; Példaképek; Meghökkentő történetek. Esténként dr. Ősz-Farkas Ernő, az ESZO vezetője, Eszter könyvéből tartott előadás-sorozatot, melyben a gyerekek és a fiatalok is részt vállaltak, megjelenítve minden este az adott történetrészletet. A tábornak - melynek francia, osztrák és erdélyi résztvevői is voltak - több mint a 25%-a most ismerkedett a Bibliával, a közösséggel és az egyház egészségi üzenetével.

 

Czakó László



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista