2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Találkozás Jézussal tábor 2010
Találkozás Jézussal tábor 2010 PDF Nyomtatás E-mail

„... imádkoztunk és jó volt Istenhez egy kicsit közel bújni..."

talalkozas_jezussal_t_-_2010_-_otMondta egy olyan állami gondozott fiatalember, aki Isten nélkül nőtt fel, és most először vett részt a Találkozás Jézussal Táborban, amit az idén a festői szépségű Zemplénben, a Várhegy Üdülőben rendezett meg az Adventista Egyház. Ebben az évben az érdeklődőkön és a mozgáskorlátozott barátainkon kívül egy újabb csoporttal is gazdagodott a tábor. Állami gondozott fiatalok csatlakoztak hozzánk Győrből, akiknek az önálló élet küszöbén állva, és annak kihívásaival szembesülve igencsak jól jött egy befogadó közösség. János, a csoport tagja, konkrét elhatározással tért haza: „Úgy érzem, olyan vagyok, mint a leprás az egyik prédikációban, senkim sincs. Most, hogy hallottam Istenről, úgy érzem, mégis van valakim. Kértem egy Bibliát, és elhatároztam, hogy megismerem Őt."

talalkozas_jezussal_t_-_2010_-_a_resztvevok_egy_csoportjaAz idén is több százan jöttek pihenni és lelkileg feltöltődni, találkozni egymással és találkozni Istennel. Sátoraljaújhely egy új hely, mert a korábbi években Szolnok és Verőcemaros adott helyszínt, amit kinőttünk. Új hely, új arcok, új élmények, új ismerősök, új barátok, új elhatározások és új döntések. Mindig is részt vettem ebben a táborban, és az új arcok, az új program, az új emberek új élményt nyújtottak - mondta László, aki lelkészként volt jelen a táborban.

A Tiszavidéki Egyházterület kiemelt missziós programjaként kezelte ezt a nyári evangelizációt, aminek minden TET-es résztvevő örült, hisz ez konkrét anyagi támogatást is jelentett, és sokaknak ez a támogatás tette lehetővé a részvételt. Az evangelizáció többnyire anyagi teherként jelentkezik az egyház számára, de itt a résztvevők készek a költségek döntő többségét is viselni, csakhogy közelebb kerüljenek Jézushoz. Hogy miért is? A tábor egyik Veszprémből érkezett vendége, Burucsné Gömbi Ildikó, aki maga is most ismerkedik a Bibliával, a következőképpen fogalmazta ezt meg:

„Sok minden tetszett, de a legnagyobb benyomást a jó Isten közelsége tette rám. A hit áthatott mindent, és nemcsak beszéltek Istenről, hanem nap mint nap érezhető volt a jelenléte. A hatalmas tömegben minden korosztály részére szerveztek programot. Volt választási lehetőségünk bőven, mindenki megtalálhatta, amire szüksége volt. Jó volt, hogy együtt lehettünk a fiatalokkal is és nagyon tetszett a kulturált szórakozás, a vidámság. 

Egy meghatározó élményem egy szolnoki vendéghez kötődik. Gimnáziumi tanárnő, aki az előző évi Találkozás Jézussal Tábort időnként meglátogatta, ott ismerkedtünk meg. Összebarátkoztunk, és sokat beszélgettünk akkoriban. Bátorítottam, hogy próbálja olvasni a Bibliát, és éljen egészségesebben, mert megéri. Hatalmas öröm volt számomra, hogy az idei Találkozás Jézussal Táborba már teljes időre eljött. A tavalyi barátság hozta őt ide. Sokat beszéltünk ismét a Bibliáról, Istenről, életmódkérdésekről. Nagyon nyitott volt, és azt mondta, hogy mindezt, amit hall, annyira hitelesnek érzi. Az örömem még csak nőtt, amikor beiratkozott az ATF-re is, és jelezte, hogy időnként a gyülekezetbe is ellátogat.

talalkozas_jezussal_t_-_2010_-_gyerekekA gyerekek és a fiatalok is bőven találtak programot, hiszen a plenáris előadásokon kívül nekik is jól szervezett, korosztályuknak megfelelő, játékos lelki programjuk volt. Így minden gyerek örült a bábelőadásnak és az afrikai oroszlános történetnek.

Egészen új színfolt volt az a „szekció", ahol a résztvevők megismerhették saját korlátaikat, és megtanulhatták legyőzni félelmeiket, építeni a kölcsönös bizalmat, amikor fák közzé kifeszített köteleken kellett teljesíteni a feladatokat.

Egy néhány szó a résztvevőktől:

„Nagyon szép helyen van ez a tábor, tényleg nagyon szép a környezet is, nagyon kedvesek az emberek, jók a programok. Harmadik alkalommal vagyunk ilyen táborban és jól érezzük most is magunkat."

„Nagyon érdekes volt belehelyezkedni a bibliai történetekbe szereplőként. Ami a legjobban megfogott engem, az a keresztre feszítés."

„Sok minden tetszik, tetszik a medence, hogy lehet fürdeni, tegnap voltunk bobozni és libegőzni, ma reggelre eltűntek a sátrunk elől a cipők, a róka elvitte, láttunk sok rókát, mókust, nyulat. Sok a program, sokat tanultam. Az egyik szekción végre megértettem, mi a hitáltali megigazulás."

„Nálunk nagy változás állt be a tábor hatására, a páromban most először elindult valami, és jövőre is tervezi a táborban való részvételt."

 

ifj. Sz. Á.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista