2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Aki lustán dolgozik, elszegényedik, de a szorgalmas munka meggazdagít”
„Aki lustán dolgozik, elszegényedik, de a szorgalmas munka meggazdagít” PDF Nyomtatás E-mail

segit7ek-nyirbator_1A Példabeszédek könyvéből vett idézet volt a hét vezérfonala mindannyiunk számára, akik cselekedetekben akartuk Isten szeretetét közvetíteni Nyírbátor lakosságának. Több mint 18 fiatal vette ki a részét a munkából nagy szorgalommal és igazi örömmel. Így mesélnek a hétről:

„Augusztus első hetében nagyszerű élményben lehetett részük azoknak a fiataloknak, akik Magyarország egy kis észak-keleti városában, Nyírbátorban, a Segít7ek táborba látogattak. E néhány nap alatt remek csapat kovácsolódott össze, akikkel öröm volt a segítség." (Vita Virág, Budapest)

segit7ek-nyirbator_dsc02926_resize„Sok jóban volt részünk, megismertem Nyírbátor városát, és sok embernek segítettünk. Voltunk házi gondozásban, ahol egy néninek takarítottuk ki a házát, voltunk szemetet szedni az erdőben, és az öregek otthonában is segítetünk, illetve részünk lehetett egy sport iskolát rendbe rakni. Nagyon jó érzés volt másokon segíteni. Sokan viszonozták is, például egy bácsi meghívott minket a cukrászdájába, egy néni meg csinált nekünk tojásos rántottát." (Papp Adrienn, Debrecen)

„Ami nekem nagyon tetszett, az a péntek délutáni ingyen ölelés, virág- és üdítőosztás volt. Szerencsére nagyon sok emberrel találkoztunk Nyírbátor utcáin, akik örömmel fogadták az öleléseinket." (Gila Nóri, Szentes)

Hogy Isten szeretetét közvetíthessük, mi is reggelente Isten jelenlétében időztünk, megtudtuk, mit tenne Jézus:

  • ha itt élne a 21. században;
  • ha találkozna egy mozgásában korlátozottal;
  • ha a környezetvédelmet kellene képviselnie;
  • ha összefutna egy hajléktalannal;
  • ha éhezők vennék körül;
  • ha pihenésre szorulna;
  • ha szombaton életet menthetne.

„Én egy néninél voltam, akinél először a konyháját kellett kitakarítani, másodszor pedig az ablakát kellett megtakarítani. Nagyon örült, hogy ilyen fiatalon ilyen sokat segítünk. Persze ez a nyolc nap nem csak munkáról szólt: voltunk a nyírbátori strandon, ahol sokat csúszdáztam és játszottunk." (Fekete Szandi, Debrecen)

„A strandolás, bográcsozás, pizzázás, fagyizás, az esti játékok, a filmvetítés, a kalandtúra a természetben és a tábortűz által mi is kikapcsolódhattunk, hisz jobbnál-jobb programok vártak ránk. Mi önkéntesen és szeretettel segítettünk mindenkinek úgy, ahogy Jézus Krisztus is ekképpen cselekedett, amíg itt e földön élt. Mindent összefoglalva nagyon jól éreztük magunkat, és mindenkinek szeretettel ajánljuk figyelmébe ezt a tábort, hiszen már mi is alig várjuk a következőt!" (Nagy Evelin, Jármi)

Szombaton a környező gyülekezetek tagjaival imádkoztunk Nyírbátorért, az elkövetkezendő munkákért. Jövőre ugyanúgy találkozunk a lelkes ifjúsággal.

Reméljük, hogy itt Nyírbátorban nemsokára egy gyülekezet alakul, amely Isten fantasztikus voltát hirdeti.

BB és a résztvevők

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista