2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Keresztségi istentisztelet Nemesvámoson
Keresztségi istentisztelet Nemesvámoson PDF Nyomtatás E-mail

keresztseg_nemesvamoson_dscf07402010. augusztus 21-én négy drága lélek kötött szövetséget az Úrral. Hárman a Veszprémi Gyülekezet tagjai lettek: Csabai Máté, Kollár Zoltán és Kollárné Vargyas Pálma - utóbbiak Tapolcán laknak. Tóth Mária pedig - aki szintén Tapolcán lakik - a Nemesvámosi Gyülekezet tagja lett.

Az igehirdetés és a bemerítés szolgálatát Szőllősi Béla nyugalmazott lelkipásztor látta el. Az emlékezetes igevers Jel 7:13-14-ből: „Kik ezek itt fehérben? Ők megmosták ruháikat a Bárány vérében", a végső ígéret pedig: Ők majd fehérben fognak Jézussal járni a mennyben, mert méltók arra, Jel 3:4/b alapján hangzott el. A keresztelendők tekintete a boldogságtól sugárzott úgy a vallástétel perceiben, mint vízbelépés pillanataiban és az emléklapok átvételekor.

A bensőséges alkalmat a veszprémi kórus szolgálatai, valamint énekszólók, versek és zeneszámok tették emelkedetté. A bemerítés utáni felhívásra 10 kedves lélekért imádkoztunk, akik a medence körül felsorakoztak, jelezvén, hogy mielőbb szeretnének feliratkozni a mennyben levő Élet könyvébe, szövetséget kötvén az Úrral. Közülük egy már meg is keresztelkedett. Adja Isten, hogy valamennyien fehérben álljunk majd előtte!

 

Szőllősi Béla

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista