2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Nékem az élet Krisztus”
„Nékem az élet Krisztus” PDF Nyomtatás E-mail

Észak-amerikai Magyarok Bibliakonferenciája

toronto_dsc0198 2010. július 16-18. között a kanadai Torontó melletti kisváros, Oshawa, adventista középiskolájában szervezték meg az észak-amerikai magyar adventista testvéreink szokásos bibliakonferenciájukat. Idén Ócsai Tamás unióelnök a családjával képviselte a Magyar Uniót a konferencián, melynek jelmondata: „Nékem az élet Krisztus" volt. A résztvevők az Egyesült Államokból és Kanadából érkeztek, hogy a közös anyanyelven tanulmányozzák Isten Igéjét, és terveket készítsenek arra, hogyan érhetik el Krisztus evangéliumával az Észak-Amerikában élő magyarságot.

toronto_dsc0215 Testvéreink számára a magyarság ápolása egy különleges összetartó erő, amely egyre nagyobb kihívás a második és harmadik generáció számára, akik már kint születtek. Öröm volt látni a gyermekek próbálkozását, hogy magyarul olvassanak, szavaljanak, énekeljenek, hiszen ennek a kultúrának a megőrzésével ők is gazdagodnak.

Természetesen a konferencia Isten Igéjéről szólt elsősorban, Jézus Krisztusról, aki az életet jelenti a hívő ember számára; a bennünk lakó Krisztus termékennyé, gyümölcsözővé teszi életünket. Erről szólt Ócsai Tamás testvér igehirdetése.

toronto_dsc0281Szombaton a konferencia vendége volt az Észak-amerikai Divízió újonnan megválasztott elnöke, Dan Jackson testvér, aki korábban, mint a Kanadai Unió elnöke kapott meghívást, de a Generál Konferencia megválasztotta őt divízióelnökké.

A Magyar Unió ajándékaként egy különleges, egyedi készítésű, kukoricacsuhéból készült Jézus szobrot kapott testvérünk, aminek a kezében egy kis bárány volt, azt jelképezve, hogy Jézus Krisztus az igazi, a jó pásztor, és nyájában ott, Észak-Amerikában (is) vannak magyarul beszélő bárányok.

A konferencia megerősítette a résztvevők hitét és elkötelezettségét Jézus Krisztus és az evangélium szolgálatára.

 

Ócsai Tamás

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista