2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Keresztség előtt
Keresztség előtt PDF Nyomtatás E-mail

keresztseg_kecskemeten_-_2010-09-11_dscf7134_resizeMindig a várakozás ideje a legszebb. A megtérés utáni hónapok, amiket Isten Igéjének kutatásával és törvényeinek megértésével töltesz. A nagy nap előtti hetek, amikor mindenkinek arról beszélsz, milyen boldog vagy, hiszen nemsokára egy új ember leszel.

A péntek este, amikor nem tudsz aludni az izgatottságtól, és harmadjára is átgondolod a holnapot, hogy minden rendben legyen.

A szombat reggel, amikor gyorsan mosod a hajad, hogy szép legyél, de el ne késs.

9 óra, amikor nem tudsz odafigyelni a szombatiskolára, mert még nem érkezett meg az, akit nagyon vársz.

Háromnegyed 10, amikor felöltöd a fehér ruhát, és észreveszed, hogy milyen ragyogóan szép ma a többi lány.

10 óra, ahogy ima után kézen fogva kivonulsz a sekrestyéből a 9 leendő testvéreddel együtt.

Fél 12, amikorra a szolgálatoktól és a prédikációtól úgy elérzékenyültél, hogy már az sem érdekel, milyen hideg a kőpadló, mezítláb kiállsz a gyülekezet elé elmondani, mennyire boldog vagy.

12 előtt, nem is tudod mikor, mert már rég nem tudsz az órára figyelni, a lelkész a bátyádat és téged szólít. Majd az ének alatt elindultok a medencébe. Belelépve megérzed, milyen kellemesen meleg a víz. Remeg a lábad és hevesen ver a szíved (de nem úgy, mint amikor felelned kellene töriből, pedig nem tanultál arra az órára). Hallgatod az igeverset, majd a szívedre rakod a kezeidet és a lelkész azt mondja, hogy: „...az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében..."

A bemerítés pillanata pedig még ennél is szebb! Leírhatatlan...

Szeptember 11-én, Kecskeméten, 10 fiatalnak ebben a csodálatos élményben volt része. Boldogan kötöttünk szövetséget az Úrral, és azt reméljük, hogy a Jézusra való várakozás ideje is tele lesz hasonlóan szép élményekkel.

 

Németh Noémi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista