2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Fontos vagy Istennek” ADRA tábor nemzetközi színekben
„Fontos vagy Istennek” ADRA tábor nemzetközi színekben PDF Nyomtatás E-mail

adra_tabor_blellen_dscf4759Ebben az évben is lehetőség nyílt arra, hogy az ADRA Alapítvány tábort szervezzen olyan rászoruló, valamint állami gondoskodásban élő gyerekek számára, akiknek nem lett volna semmilyen nyaralásban részük.

Idén először vett részt táborunkban egy 46 személyes gyerekcsapat nevelőikkel együtt Bodaszőlőről. A helyi tanyasi Általános Iskola tanulói közül választották ki a tanárok azokat a gyerekeket, akik jutalomtáborként ajándékba kaphatták ezt a táborozási lehetőséget. Sokan közülük most látták először a Balatont, itt volt részük az első hajókirándulásban. Viszont ennél még megdöbbentőbb volt az a tény, hogy voltak olyan gyerekek, akik a tábor ideje alatt utaztak először vonattal. Így már mondanunk sem kell, hogy ezek a gyerekek halmozottan hátrányos családi helyzetben élnek. Csige Imre és Imréné nagyszerű helyi önkéntes munkájának köszönhetően az ADRA Alapítvány lehetőségeihez mérten évközben is támogatja ezeket a családokat.

adra_tabor_balatonlellen_dsc_0290_resizeA gyereksereg egy másik csapata Salgótarjánból érkezett Kotroczó Emil önkéntes tevékenysége révén. Ezek a gyerekek is tanulmányi eredményük alapján, jutalomként vehettetek részt a táborban. 

A harmadik gyerekcsapattal, akik a győri Gyermekvédelmi Központból érkeztek, a kapcsolat már több évre nyúlik vissza. Sokan közülük a szemünk előtt nőttek fel, és név szerint ismerjük őket. Ők nemcsak a nyári táborunkban vesznek részt, hanem egész évben igyekszünk látogatni őket az ADRA Gyermekvédelmi Programjának keretén belül. Így összesen közel 130-an voltunk a táborban.

adra_tabor_blellen_dscf4717 Mindennap a reggeli és esti áhítatok alatt Gyűrűs Pannika vezette be a gyerekeket a Biblia és Jézus életének csodálatos világába, igazi értékeket közvetítve nekik. Napközben a fürdés mellett nagyon sok kikapcsolódási lehetőség nyílt számukra: sport, kézműves foglalkozás, rajzverseny, sorverseny, drámacsoport, falmászás, activity élménypark, Ki mit tud?, hajókirándulás.

Idei táborunkat rendkívüli módon színesítette annak a 10 fős norvég fiatal önkéntes csapatnak a részvétele, akik hallottak a magyar ADRA munkájáról és felkeltette érdeklődésüket. Önként jelentkeztek, hogy szeretnék támogatni ezt a programot nemcsak jelenlétükkel, hanem anyagi hozzájárulásukkal is. Már az év első hónapjaitól azon fáradoztak, hogy városukban adományokat gyűjtsenek az ADRA nyári táborára. Munkájuk eredménye nagyban hozzájárult a tábor megvalósításához. („Prosjekt takknemlighet", http://prosjekttakknemlighet.wordpress.com). Jelenlétük igazi élmény volt a gyerekek számára. Nagyon sok tevékenységben vettek részt, játékokat és vetélkedőket szerveztek nekik és megízlelték, hogy milyen felemelő érzés az, ha a tele tankodból mások szeretettankját feltöltöd. Vendégeink nem adventisták, de olyan jól érezték magukat a gyerekekkel töltött egy hét alatt, hogy meghatódva tértek haza, és már szervezik a 2011-es ADRA tábort.

adra_tabor_nemzetkozi_szinekben_-_norveg_fiatalokkalA tábor kiemelt támogatójaként jelen volt Phil Shorthouse a Blythswood Care Segélyszervezet képviselője. Az ő támogatásával sikerült megoldani a Bodaszőlőről érkező gyerekek útiköltségét, hiszen a szülők számára még ez is hatalmas gondot jelentett. De nemcsak anyagiakkal, hanem élelmiszerrel, játékokkal is kedveskedett a gyerekeknek. Egy angol támogató cég részéről sportmezeket hozott 2 focicsapatnak. Így a gyerekek nagy örömére elengedhetetlen volt a focimérkőzés megszervezése.

Extra érdekességet nyújtott az ADRA Alapítvány együttműködő partnere a Kelet-Magyarországi Speciális Mentőcsapat, hiszen nemcsak a falmászással szereztek örömöt, hanem bemutatták a gyerekeknek, hogyan végzik munkájukat mentőkutyáikkal.

adra_tabor_blellen_dscf4592Hálásak vagyunk Gyürüsné Pannikának, hogy tábori lelkészként nagyszerű szolgálatot végzett. A gyermekek és mi is a szívünkbe zártuk őt. Köszönjük Bodnárné Zsókának és Zsigmondné Mártinak, Toldiné Zsigmond Áginak és Toldi Gábornak a gyerekfoglalkozások előkészítését és vezetését, Sitkei Zoltánnak és Sitkei Cilinek az activity élménypark felállítását és lebonyolítását valamint Virág Zsuzsának, Szőllősi Szilárdnak, Csige Imrének és Csige Imrénének, Faragó Tibornak, Gáll Szabolcsnak és Spiller Vanessának a tábor ideje alatt végzett önkéntes munkát a fordításban és gyerekfoglalkozásban.

Mindenekfelett Istenünknek szeretnénk köszönetet mondani azért, hogy megáldotta és velünk együtt töltötte ezt a hetet.

 

-ADRA Iroda-

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista