2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Sátoros evangelizáció Székesfehérváron
Sátoros evangelizáció Székesfehérváron PDF Nyomtatás E-mail

satoros_hetvege_szfehervaron_2010091826652010. szeptember 17-18.

A fiatalokkal nagyon vártuk ezt a programot, mivel még nem volt ilyen sátoros evangelizáció Fehérváron. A témája sok mindent elárult: „Válaszok napjaink kérdéseire".

A program osztogatással kezdődött, ami arra volt jó, hogy megszólítsuk az embereket, és személyesen meghívjuk őket erre az evangelizációra. Örültünk, hogy ilyen módon hozzájárulhattunk a programhoz és missziózhattunk, tevékenykedhettünk Isten nevében. Hogy mit ajándékoztunk? Kardvirágot (csak a nőknek), kisdobozos üdítőitalokat és egy szórólapot, ami egy stresszmentes előadás-sorozatra hívta meg az embereket. Továbbá elmondtuk, hogy hol található a sátor, mi az evangelizáció témája, és mikor kezdődnek az előadások. Örültünk, hogy ott lehetett velünk Kalocsai Tamás, aki tartotta bennünk a lelket. Szerencsére a legtöbb ember szívesen fogadta az ajándékokat, és volt, aki érdeklődött is, ami nagyon jó érzéssel töltött el minket, erőt adott nekünk, és úgy gondoltuk, hogy nem volt hiábavaló a fáradozásunk. Igaz, voltak olyanok is, akik nagyon siettek, és nem fogadtak el semmit, vagy pl. két fiatalember: „Mi nem üdítőt iszunk, hanem sört!", vagy a katolikus néni, aki nem akart áttérni a hitéről... De aztán később egy kisfiú puszija elfelejtette velünk a rossz emlékeket. Jó volt látni azt, hogy örömet szerezhettünk az embereknek, hiszen a bibliában is azt olvashatjuk, hogy aki másokat felüdít, maga is felüdül.

201009182678Pénteken Ősz-Farkas Ernő tartott előadást, arról, hogy van-e olyan válasz, ami mindenre jó? Örömmel vettük észre, hogy voltak vendégek és ismerős arcok is. Néhány fiatal mondott tapasztalatokat arról, hogyan sikerült az emberekkel való kapcsolatteremtés. Az 8in1 Énekegyüttes is szerencsésen megérkezett, és szép szolgálataikkal jó hangulatot teremtettek a sátorban. A program végén teaházat szerveztünk, süteményekkel és innivalóval kínáltuk meg vendégeinket.

Szombaton már többen voltunk, tele lett a sátor. Először Szigeti Jenő bácsitól hallgathattunk meg egy előadást arról, hogy ki az igazi keresztény a mai világban. Utána Tokics Imre lelkész tartott prédikációt „Jeremiás, a válság prófétája" címmel. Ezután egy finom ebédet fogyaszthattunk el a gyülekezetben, amit a lovasberényi és a fehérvári testvérek közösen készítettek. A délután folyamán az ifjúság szolgálatára is sor került, amelyben egyaránt voltak fehérvári, lovasberényi, nagylóki, kiskőrösi fiatalok. Végül az 8in1 Énekegyüttes koncertje zárta a napot. A szép zene egyre több embert csalogatott be a sátorba, és áhítattal hallgattuk a gyönyörű énekeket.

Ez a két nap mindannyiunk számára feltöltődést jelentett. A gyülekezet szempontjából azért volt ez jó, mert bemutathattuk az embereknek egyházunkat, és nem csak a gyülekezeten belül tevékenykedtünk. Az ifjúságnak pedig szüksége van az összefogásra, hiszen Ellen G. White is azt írja, hogy a missziós munkát a fiatalok kezdik el, és a fiatalok fogják befejezni. Ez a program tehát nagyon áldásos volt. Reméljük, és szeretnénk, ha máskor is lenne ilyen csodálatos élményekben részünk.

 

Kohári Emese

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista