2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Gyermekkonferencia – 2010
Gyermekkonferencia – 2010 PDF Nyomtatás E-mail
gyermekkonferencia_dsc_0154A tavalyi óriási sikerhez méltóan szerettük volna idén is megtartani a Gyermekkonferenciát. Az idén a helyszín az ország legnagyobb gyülekezete, a Terézvárosi Gyülekezet volt. Ezen a napon több területi és egyéb, a gyülekezetek által szervezett program (Biblia próbaleíró, Hitéleti nap, sátoros evangelizáció) miatt alacsony volt a részvétel. Délután 14-16 óra között került sor a jelen levő gyülekezetek gyermekcsapatainak bemutatkozására.

Gondosan válogatott, szépen előkészített volt a Péceli Misszió gyermekeinek bemutatkozása. A tőlük már megszokott élénk, örömmel teli szolgálatukban kedvük telt a hallgatóknak. Magas színvonalú volt az Újbudai Gyülekezet műsora, a versmondó és zenei szolgálat. Öröm volt számunkra, ahogyan a Terézvárosi Gyülekezet gyermekei bemutatkoztak. Tavaly nem tudtak részt venni a Golgota utcai eseményen, most megmutatták, hogy - akár a legrövidebb idő alatt - képesek összeállítani egy csokrot abból, amit gyermekeik tudnak. Megható volt látni, ahogyan a szülők beálltak a gyermekeik mögé, és segítették, bátorították a kicsinyeket.

A gyermektanítók bemutatták csapatukat, és beszámoltak a gyülekezetükben folyó gyermekszolgálati munkáról.

gyermekkonferencia_dsc_0159Örömmel hallgattuk a DET gyermekszolgálatokért felelős megbízott vezetőjének, Bodnár Jánosné Zsókának beszámolóját egy olyan gyülekezet gyermekmunkájáról, ahol még 3-4 évvel ezelőtt egyetlen gyermek sem volt. Sok áldozattal, munkával és legfőképpen a gyermekek iránti nagy szeretettel szervezte meg, hogy Pestszentlőrincen legyen gyermekfoglalkoztató a gyülekezetnél. Az önkormányzattal együttműködve, sok leleménnyel megindult a gyermekmunka, aminek következtében egész népes gyermekcsapat verbuválódott helyben. A gyermekek főleg óvodáskorúak, de hisszük, hogy meggyökereznek és megmaradnak a gyülekezetben.

Megemlékeztünk arról, hogy hasonlóan indult meg egy másik „gyermektelen" gyülekezetben a gyermekmunka, Karancsi Ilonka fáradozásával.

gyermekkonferencia_dsc_0200Köszönjük a beszámolót G. Tóth Anitának (Pécel), Kovács Zsuzsannának (Újbuda) és Csabai Emesének (Terézváros).

Őszinte sajnálatunkat kell kifejeznünk, hogy - bár a Budapest környéki és budapesti gyülekezeti lelkipásztorok időben kiértesítést kaptak - alacsony volt a részvétel. Ennek kárát a gyermekeink látják, hiszen nekik óriási élmény összegyülekezni, megismerkedni. Sokszor életre szóló barátságok születnek egy-egy ilyen eseményen, amikor nemcsak azt tudják bemutatni, hogy mire képesek, hogyan dicsőítik Jézust, hanem érzik, mennyire fontosak nekünk. Gyermekeink a legelső és legfontosabb misszióterület. A velük való türelmes bánásmód és az, hogy gyöngéden és tapintatosan kezeljük őket a gyülekezetben - még a kissé nehezebben nevelhetőeket is - tökéletesen megegyezik Jézus Krisztusnak a gyermekekre vonatkozó határozott parancsaival.

Köszönjük a Terézvárosi Gyülekezetnek, hogy az egész épületet rendelkezésünkre bocsátotta ezen a délutánon. Reméljük, hogy a jövő esztendőben sokkal nagyobb lesz a lelkészek és gyermektanítók lelkesedése. Mert a gyermekkonferencia nagy öröm! Ameddig élhetünk ezzel a lehetőséggel, éljünk vele!

 

Egerváriné Kökényes Zsuzsa
a Gyermekszolgálatok Osztályának vezetője

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista