2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Regionális Ifjúsági Találkozó a 777-es járaton
Regionális Ifjúsági Találkozó a 777-es járaton PDF Nyomtatás E-mail

rit_a_777-es_jaraton_22010. szeptember 11-én újabb budapesti regionális ifjúsági találkozón vehettünk részt a fiatalokkal. Mintegy 200 fiatal jött el a VI. kerületi, Bajnok utcai közösségi terembe, ahol találkozhattunk, örülhettünk egymásnak, és nem utolsósorban Istent dicsérhettük.

A program 10 órakor kezdődött, és a résztvevők a „Check-In" pulton keresztül juthattak a „fedélzetre". Hogy miért használom ezeket a kifejezéseket? A fiatalok talán eltévedtek, és a Ferihegyi repülőtéren kötöttek volna ki? Nem, ó dehogy! Nos, tévedésre nem volt okuk, hiszen a lehető legjobb helyre érkeztek. Ugyanis, az isaszegi és a gödöllői fiatalok szervezésben megrendezett ifinap, a 2001-ben  történt, szeptember 11-i terrortámadás évfordulója kapcsán, egy megemlékező, „repülőgépes utazást" választottak a nap mottójául. A stewardess-ek helyükre kísérték az utasokat, kérték, hogy mindenki kösse be magát, és elmondták, mit tegyünk légörvény vagy oxigénhiány esetén. A fedélzeten nemcsak a légiutas-kísérők gondoskodtak az utasok kényelméről, hanem a zenészek ritmikus, felemelő énekeinek dallamvilága is.

Az Úr Igéjét a repülőgép kapitánya - a www.kettenegyutt.hu szerkesztője, a fiatalok egyik kedvenc pásztora, Málna apukája -, Csizmadia Róbert nyitotta meg. Az ő irányítása alatt átvészeltük a légörvényeket, kiscsoportokban megbeszéltük az adventista fiatalok identitásproblémáit, és meghallgattuk azoknak az elődeinknek a történetét, akik hitükkel ki mertek állni a sorból, és ezzel példaértékűvé váltak a szemünkben.

rit_a_777-es_jaraton_3Az utazás során egy sajnálatos terrortámadásban volt részünk. Juszuf, a Főgonosz terrorista és társai elfoglalták a gépet, és szétosztották az utasok között veszélyes szállítmányukat: a pénz, karrier, lopás, beszólás, részegség és a pornó szeretetét. Az utasok közt megdöbbenést váltott ki, amikor magukra ismertek. De isteni gondviselés, hogy a terroristák is felismerték hibájukat, megbánták tettüket, és közös megegyezéssel, utastársaimmal együtt egy finom ebéd után átszállhattunk a 777-es járatra, ahol tanulhattunk Isten gondviseléséről, szeretetéről. A körutazás délután 4 órakor, biztonságban ért véget, és az összes utas épségben hagyhatta el a fedélzetet, az újbóli találkozás reményében.

 

Simon Márk, légiutas-lelkigondozó

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista