2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Határok nélkül
Határok nélkül PDF Nyomtatás E-mail

Magyar adventisták találkozója Kárpátalján

karpataljai_talalkozo_-_2010_dsc03326Ez év szeptember 11-e különös szombat volt a Kárpátalján élő magyar és ukrán anyanyelvű, valamint kb. 30 Magyarországon élő adventista testvér számára. A beregszászi szabadtéri színház adott helyet a több mint 400 főnyi összegyülekezett adventista és nem adventista vendégként jelenlévőknek.

Borisz Korzosz területi elnök és Mihalkovszki területi pénztáros üdvözölte az egybegyűlt testvéri közösséget. Magyar részről Pircsák Illés, a kárpátaljai kisebbség képviselője, a fordításokban dr. Pircsák Albert teológus, valamint Horvát Pál Beregszász és környékén szolgálatot teljesítő lelkész vett részt. A szombatiskola átvételében Farkas Győző beregrákosi lelkész szolgált.

karpataljai_talalkozo_-_2010_dsc03319Az istentiszteletek alkalmait a fehérgyarmati és az iloncai fúvós zenekar, valamint a Munkácsi Gyülekezet kórusa tette színesebbé. Megható és új színfolt volt a két lelkész testvér, Pircsák Illés és Horvát Pál duettje. Sok egyéni vers és énekszolgálat hangzott el. Magyar részről Horváth Sándor Sopronból és Szabó János Miskolcról szolgálták az Urat énekszámmal és versekkel.

A Magyar Unió Tóth Sándor uniótitkár jelenlétével képviseltette magát, aki a délelőtti istentiszteletben Tit 2:11-13 versei alapján a gyakorlati keresztényi élet megvalósítására buzdított. Délután Pócsi László nyugdíjas lelkipásztor Mt 24:44 alapján a készenlét fontosságát és megvalósításának a Szentlélek Úr Isten részéről történő munkáját vázolta.

karpataljai_talalkozo_-_2010_dsc03307Magyar részről nemcsak jelenlétünkkel támogattuk a Kárpátalján élő adventista testvéreinket, hanem mintegy 500 ezer forint pénzadománnyal is, melynek nagyobb részét egy magyar honban élő testvér küldte. Ezt az összeget az Ukrán Terület ugyanilyen értékű összeggel egészíti ki, ami a nagyberegi imaház építésére fordítandó célirányos adomány.

A jövő évi találkozó megrendezését illetően azt tervezzük, hogy 1000 meghívót osztunk szét a környező ukrán településeken élők részére.

Az immáron 7. alkalommal megrendezett, „Határok nélkül" címmel jelzett találkozó lélekemlő és örömteli volt minden résztvevő számára.

 

Pócsi László
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista