2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Csendesnap a barátságról
Csendesnap a barátságról PDF Nyomtatás E-mail

ifi_csendesnap_-_bp-b2010. október 2-án a Budapest „B" Gyülekezetben megtartottuk szokásos őszi ifjúsági csendesnapunkat. Témánk a barátság volt, ezzel kapcsolatos gondolatainkat a nap folyamán Kalocsai Tamás vezette.

A szombatiskola kiscsoportjaiban átbeszélt kérdések készítették elő a délelőtti prédikációt, amelyben a Biblia egyik legnagyobb barátságán keresztül elmélkedhettünk az igaz barátság mibenlétéről. Dávid és Jonatán kapcsolata irigylésre méltónak tűnhet, különösen számunkra, 21. századi emberek számára. Tamás felhívta a figyelmünket, hogy ez a téma mennyire mellőzött, és hogy az „igaz barát" az egyik legnagyobb hiánycikk manapság. Valódi ínségben is szenvedünk, pedig a barátság Isten egyik legnagyszerűbb ajándéka, amiről gondoskodik is számunkra. Nekünk csak el kellene vennünk ezt az áldást. De ez ebben a mai, őszinte kapcsolatokra szinte képtelen világban egyre nehezebb és nehezebb. Ám ha Isten keresésében egyek vagyunk, a barátságunk Istenben van, akkor Ő őrködik a kapcsolatunk fölött.

Délután, a jó hangulatban elköltött ebédet követően szokásunkhoz híven körbe ülve folytattuk a beszélgetést. A fiatalok és az idősebbek egyaránt meséltek barátaikról, igaz barátaikról, a barátság fontosságáról, feltételeiről és szükségességéről. Mindannyian kicsit máshogy látjuk ezt a kérdést, de abban egyek vagyunk, hogy barátra szükségünk van, volt és lesz.

Az alkalom végén hálát adtunk az újabb vidám, lelkiekben gazdag csendesnapért, és a pozitív élmények mellett azzal a tudattal indultunk haza, hogy egy legjobb barátunk biztosan van - Jézus Krisztus, aki annyira szeret bennünket, hogy az életét adta értünk. Ő mindannyiunk barátja akar lenni, nekünk pedig csak élnünk kell a felkínált lehetőséggel. Mert „aki barátságban marad, Istenben marad és Isten is őbenne".


P. F.
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista