2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A pesterzsébeti gyülekezet felújítása
A pesterzsébeti gyülekezet felújítása PDF Nyomtatás E-mail

Vége lett a nyárnak, ami nem volt forró, de elég hosszú volt ahhoz, hogy testvéreink összefogásával és a Dunamelléki Egyházterület segítségével felújítsuk gyülekezeti épületünket.

A munka a villamos hálózat felújításával kezdődött. A belső hálózat felújítását Nagy Gábor és Nagy Tamás testvéreink végezték nagy lelkesedéssel és szakértelemmel. Teljes cserére volt szükség, mert az épület régi - a múlt század 30-as éveiben épült -, éppen ezért az elektromos vezeték hálózat már régóta nem szabványos, hanem élet-, baleset- és tűzveszélyes. Az anyagköltséget a Dunamelléki Egyházterület fizette. A munkát Nagy Gábor és Nagy Tamás minden ellenszolgáltatás nélkül, szeretetmunkában végezték. Nem lenne teljes a kép, ha nem említenénk meg Zsoltit is, aki, mint segítő, szintén kivette a részét a munkából. Nemcsak a munka folyt, hanem a víz is - mindenkiről, aki dolgozott, mert akkor volt a nyár legmelegebb időszaka. A három testvér teljesen felújította az elektromos vezeték hálózatot, ami most már így biztonságosan működik.

Ezzel egyidejűleg a mérőhelyek és a bejövő vezeték cseréje is megtörtént, mert a régi vezeték már nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, amit a technikai eszközök megnövekedett száma és fogyasztása igényel. Ezt a munkát is a Dunamelléki Egyházterület pénzügyi támogatásával tudtuk megoldani.

 A villanyszerelési munkák befejezése után következett a falak helyreállítása és festése. Több réteg igen régi tapétát kellett leszedni, a falat vakolni, glettelni, simítani, majd festeni. Mivel a gyülekezetben nincs festő szakember, a gyülekezet régi barátja, egy nyugdíjas festő- mázoló, tapétázó mesterember, Sváb-Kovács Ferenc volt segítségünkre, aki nagy szakértelemmel és igen csekély munkadíj fejében, szépen felújította a falakat, amelyek most kellemes pasztellszínűek lettek. A festőt a gyülekezet tagságának külön erre a célra összegyűjtött adományából fizettük ki.

Miután a falak így megszépültek, nagyon kellemetlen volt a kopott parkettát nézni. Gyors elhatározás született hát a parketta csiszolására és lakkozására vonatkozóan. Csepeli testvérünk, Sventek Zoltán végezte el ezt a munkát, jutányos áron.

Köszönet illeti a Nagy családot áldozatos munkájukért és adományukért. Köszönet a gyülekezet tagságának is a külön adományokért, melyek lehetővé tették, hogy összesen mintegy 300 000 Ft-ot fordítsunk ezekre a munkákra. Köszönet a Dunamelléki Egyházterület Bizottságának az elektromos hálózat felújítására adott 470 000 Ft-ért, valamint köszönet azoknak a testvéreknek, akik mindezeket a munkálatokat a háttérben segítették (szendvicseket készítettek, ebédet főztek a munkásoknak; hétről hétre újra meg újra ki- és bepakoltak a gyülekezet termeiben, és hétről hétre nagytakarítással minden szombatra alkalmassá tették azt az istentisztelet megtartására). Mindezek felett hálát adunk az Úrnak, hogy segítette elhatározásunkat és munkáinkat.

 

 Karancsi Ilona

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista