2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Kövesd a Bibliát!” – Salgótarjánban
„Kövesd a Bibliát!” – Salgótarjánban PDF Nyomtatás E-mail

kovesd_a_bibliat_salgotarjanban_img_8028_1 2010. október 9-én Salgótarjánba is megérkezett az a 66 nyelvű Biblia, amely a „Kövesd a Bibliát!" programsorozat keretében járja körbe az országot! Ennek a különleges eseménynek az örömét szerettük volna másokkal is megosztani, ezért erre a szombatra meghívtuk magunkhoz a Balassagyarmati és a Füleki Gyülekezetet, valamint a salgótarjáni és pásztói Biblia-klub hallgatóit is.

A közösen töltött szombatunkat bibliatanulmányozással kezdtük meg. A délelőtti istentisztelet dicsőítését a salgótarjáni kórus énekei és a zenekar szolgálatai színesítették.

kovesd_a_bibliat_salgotarjanbanIsten üzenetét Fenyvesi Péter Pál, gyülekezetünk lelkésze közvetítette. Az igehirdetés alapjául szolgáló 12 igevers, a többnyelvű Biblia más-más könyvéből került felolvasásra, 12 nyelven.Természetesen magyarul is elhangzottak az igék, ha valaki nem értett vagy elfelejtett volna angolul, németül, franciául, csehül, románul, oroszul, héberül, görögül, olaszul, spanyolul vagy szlovákul. Jó volt egy kicsit belehallgatni néhány általunk nem beszélt, vagy nem is hallott idegen nyelvbe abból a több százból, amely nyelveken megszólal Isten Igéje szerte a világon. Jó volt arra gondolni, hogy ha nem is értjük teljesen egymás nyelvét, sőt egyik-másikat még kiolvasni sem tudnánk, Istennek ugyanaz az üzenete mindannyiunk számára az egész világon. Ez az üzenet, ez az ígéret, ami Isten családjába fogad bennünket.

Az egyik ige Ámos próféta könyvéből származott, amely magyar nyelven található a többnyelvű Bibliában.

kovesd_a_bibliat_salgotarjanban_img_8013 „Jön majd olyan idő - így szól az Úr -, amikor éhséget bocsátok a földre. Nem kenyérre fognak éhezni, és nem vízre fognak szomjazni, hanem az Úr igéjének meghallására. Támolyognak majd tengertől tengerig és északtól keletig. Bolyonganak, és keresik az Úr igéjét, de nem találják" (Ám 8:11-12).

Mi találjuk meg! ÁMEN.

 

K. M.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista