2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Konferencia határok nélkül
Konferencia határok nélkül PDF Nyomtatás E-mail

Beregszász, 2010. szeptember 11.

karpataljai_talalkozo_-_2010_dsc03344A Hetednapi Adventista Egyház Beregszászon „Határok nélkül" címmel szervezett áldásos, ünnepélyes összejövetelt.

Magyarországról is több kocsival jöttek testvérek erre az alkalomra. Istenünk gyönyörű, napos időről gondoskodott, mert előtte napokon át esett, most pedig a szabad ég alatt, egy stadionban voltunk, tágas környezetben.

Igét hirdetett Tóth Sándor testvér, a Magyar Unió titkára. 1Jn 2:15 versén keresztül világosan rámutatott, hogy „ne szeressétek a világot és azokat, amik a világban vannak...". Nincs ebben semmi ellentét, hogy az embereket pedig szeressük, csak világias lelkület ne legyen bennünk, hanem igazi szeretet embertársaink iránt. Krisztusi mentő szeretetet gyakoroljunk, melyhez Ő ad erőt, ha kérjük, s akkor áldására leszünk embertársainknak.

karpataljai_talalkozo_-_2010_dsc03320Majd sok szép szolgálat még színesebbé, ünnepélyesebbé tette a konferenciát. Pircsák Illés testvér üdvözölte a megjelenteket, köszöntést mondott Borisz Korzosz testvér. Az iloncai és a fehérgyarmati fúvósok szolgáltak, az Emmanuel kórus pedig énekszámokat adott elő. Versek is elhangzottak Szabó János és Horváth Sándortól. A beregszászi testvérek vendégszeretetük révén ebéddel szolgálták a jelenlévőket.

Délután Pócsi László lelkész testvér szólt Isten drága Igéjéből, hogy mikor Jézus eljön, tökéletes jellemmel kell rendelkeznünk.

Külön szólni kell Magyar András testvérről, aki feleségével együtt az igazi testvéri szeretet példaképe. A házaspár szívügyének tekinti a kárpátaljai gyülekezetek patronálását, melyekben Molnár András nyugdíjas lelkész testvér is gyakran szolgál, hirdetve az Igét.

A teljesség igénye nélkül csak azt mondhatjuk, hogy nagyon áldásos volt a konferencia. A testvéreknek gyönyörű imaházuk van, akik buzgó, hithű adventistaként töltik be küldetésüket, és a jövőben is szeretettel várják Magyarországról is a testvéreket. Istenünk áldása kísérje munkájukat!

 

Horvát Sándor
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista