2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Vetés és aratás
Vetés és aratás PDF Nyomtatás E-mail

A Dunamelléki Egyházterület Képviselőgyűlésének beszámolója

det_-_kepviselogyules_img_97132010. október 17-én az egyházterület alkotmányával összhangban megrendezésre került az egyházterület Képviselőgyűlése, melyen 110 gyülekezeti tisztségviselő, lelkész és területi, illetve unióbizottsági tag vett részt.

A Magyar Unió képviseletében jelen volt Ócsai Tamás, az unió elnöke - aki a kezdő áhítatot tartotta -, Tóth Sándor, az unió tikára és Zólyomi Renáta, az unió pénztárosa. Az áhítatot követően, melyben az unió elnöke az 1Kor 12. fejezetében található képpel szemléltette a tagok, a gyülekezetek, az egyházterületek és az unió „egymásrautaltságát", a küldöttek kettes-hármas csoportokban imádkoztak egymásért.

Az egyházterület elnökségének beszámolói a 2009. október-2010. szeptember 30. közötti időszakban, az egyházterületen folyó munkáról szóltak.

det_-_kepviselogyules_img_9725„»Akik könnyezve vetettek, ujjongva arassanak!  Aki sírva indul, mikor vetőmagját viszi, ujjongva érkezzék, ha kévéit hozza!« (Zsolt 126:5-6) - kezdte beszámolóját dr. Ősz-Farkas Ernő, a terület elnöke. - Minden visszatekintés a hálaadás alkalma. Istené a vetőmag és a föld, a vetés és az aratás. Az ember tapasztalata azonban változó. Sokszor csak a kemény talajt láttuk, a maroknyi vetőmagot, és azt mondtuk, ebből soha nem lesz kéve. Ha az emberi erőfeszítések oldaláról közelítjük meg a munkát, nem csoda, ha látjuk a gyengeségeket, hibákat, fogyatékosságot és sírunk. Lehet sírni, ha közben visszük a magot, és nem állunk meg. Sírhatunk, ha úgy vetünk, hogy közben hitben látjuk Isten ígéreteinek teljesedését: egy nap ujjongva megérkezünk, megszámlálhatatlan kévékkel.

det_-_kepviselogyules_img_9721Az elmúlt egyéves időszakban vetettünk és könnyeztünk; úgy vetettünk, hogy kévét is látunk. Az aratásnak nincs vége, de a termés zsengéje előrevetíti a kévék sokaságát.

Az egyházterület a 3 éves ciklusának tevékenységi tervét ApCsel 11-13. fejezeteire alapozta, az Antiókhiai gyülekezet modelljét követve: 1) A misszió koordinálása; 2) A gyülekezeti élet támogatása; 3) A lelkészkar szervezése."

A beszámolók teljes terjedelemben megtalálhatóak a Dunamelléki Egyházterület honlapján a gyülekezeti dokumentumok között, továbbá eljuttatjuk a gyülekezetek tisztségviselőihez is, a Hírhálón keresztül.

A beszámolók után újra az imáé volt a „főszerep", majd a jelen levő testvérek tették fel kérdéseiket és mondták el észrevételeiket. Ekkor köszöntötte a résztvevőket Hegyes Horvát Géza, a Tiszavidéki Egyházterület elnöke, aki az egyházterület meghívására jelen volt a programon.

A délutáni alkalommal az egyházterület elnöke a 2011-es év missziós tervét ismertette a jelenlevőkkel, mellyel kapcsolatban elmondhatták véleményüket a küldöttek. Köszönettel tartozunk a testvéreknek az értékes javaslatokért, észrevételekért, és figyelembe vesszük azokat.

 

DET
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista