2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Családi Életre Nevelő szakirányú továbbképzés indul az Adventista Teológiai Főiskolán
Családi Életre Nevelő szakirányú továbbképzés indul az Adventista Teológiai Főiskolán PDF Nyomtatás E-mail

csen_logo_05A kormány a jövőben szeretné bevezetni a családi életre nevelést az iskolai oktatásban. Ehhez szeretne főiskolánk hozzájárulni az új képzéssel, ahol az új tantárgyat oktató pedagógusokat képezheti.

A Családi Életre Nevelés (CSÉN) egy nemzetközileg alkalmazott tudományos diszciplína, amelyet először 1938-ban vezettek be Amerikában. Célja, hogy ismereteket közöljön az emberi fejlődésről, magatartásról, a családi élet különböző mozzanatairól és életciklusairól, valamint segítsen kialakítani a családi élethez szükséges személyes és személyközi készségeket. Figyelmének középpontjában az emberi kapcsolatok állnak, amelyekben az egyén személyisége fejlődik, amelyekben megtanul döntéseket hozni, amelyekben megtanulja az elköteleződést, és amelyekben megalapozódik az önmagáról alkotott képe. A CSÉN segítséget nyújt abban, hogy az egyén megtalálja és betöltse a helyét a jelenlegi és a jövőbeni családi kötelékeiben. 

Kiket várunk a képzésre?

Az Oktatási Hivatal által akkreditált CSÉN szakirányú továbbképzés felsőfokú alapképzésre épül. Olyan személyek jelentkezését várjuk, akik munkájukban gyermekekkel, fiatalokkal vagy felnőttekkel foglalkoznak; elsődlegesen iskolai és óvodai pedagógusokat, továbbá védőnőket, hitoktatókat, lelkipásztorokat, szociális munkásokat, gyógypedagógusokat, szociálpedagógusokat és más segítő foglalkozások képviselőit.  

Milyen feladat- és munkakörök tölthetők be a képzéssel?

A végzett hallgatók, akik a Minősített Családi Életre Nevelő  [Certified Family Life Educator] szakmai címet kapják, az alábbi tevékenységeket folytathatják:

  • Gyermekek családi életre nevelése szervezett oktatói-nevelői keretek között (óvoda, iskola) és azon kívül (hitoktatás, klubfoglalkozás, játszóház stb.).
  • Házasságra való felkészítés házasulandó párok részére.
  • Felnőtt lakosság segítése a családi élet konkrét kihívásainak kezelésében (baba-mama klub, házasságerősítő tréning, szülők köre stb.).

Így dolgozhatnak óvodákban, iskolákban, családsegítőkben, játszóházakban, művelődési és tanácsadó intézményekben, egyházi intézményekben stb.  

A képzés oktatói

A képzésben olyan oktatók vesznek részt, akik a CSÉN egy-egy elemének ismert, tapasztalt szakemberei: Prof. Dr. Bagdy Emőke, Prof. Dr. Szigeti Jenő, Dr. Szilvási József, Dr. Ősz-Farkas Ernő, Csizmadia Róbert, Mihalec Gábor és még sokan mások.

Gyakorlati kérdések

  • A képzés indításának ideje: 2011 februárja
  • A képzés időtartama: 2 félév
  • A képzés költségei: 90 000 Ft/félév
  • A képzés helye: Pécel
  • Képzési napok: 10 vasárnap/félév     
  • Az összegyűjtendő kreditek száma: 60 kredit
  • A jelentkezési információkat hamarosan közzétesszük.

 

Mihalec Gábor
szakfelelős
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista