2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Az ADRA együttműködése a Kelet-magyarországi Speciális Mentőcsapattal
Az ADRA együttműködése a Kelet-magyarországi Speciális Mentőcsapattal PDF Nyomtatás E-mail

adra_hirlevel_1_sam_75512010. november 12-én az ADRA és a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület közös gyakorlatot tartott. A két szervezet - csaknem egy éve kötött együttműködési megállapodása nyomán - az idén már több közös programot futtatott a hazánkat érintő természeti és humán katasztrófáknál.

A tavaszi Észak-Magyarországot sújtó árvíz védekezési munkálataiban a speciális mentők Edelény, Sátoraljaújhely, Hernádkak és Felsőzsolca területén tevékenykedtek az ADRA színeit képviselve, illetve az adventista önkéntesek koordinálását is végezték a kárhelyszínen. Az azt követő helyreállítási munkákban Felsőzsolcán kármentésben, Sátoraljaújhelyen pedig az alapítvány épületszárítási programjában vettek részt.

adra_hirlevel_1_sam_7548A közel egy hónapja történt vörösiszap-katasztrófa nyomán eltűnt személyek keresésében és segélyszállítmány eljuttatásában segédkeztek.

Ez alkalommal gépjárművek műszaki mentése során használt hidraulikus feszítő-vágó berendezés használatát gyakorolták a résztvevők - az ADRA részéről Sitkei Zoltán vett részt a gyakorlaton -, baleset vagy természeti katasztrófa miatt járműbe szorult sérült kiszabadítását szimulálva. Hasonló feladatra természeti katasztrófa esetén is sor kerülhet, hiszen például egy földrengés esetén a leomló épületrészek miatt lehetséges a gépjárművekből történő műszaki mentés.

A jövőben bekövetkező természeti és humán katasztrófák esetén a két szervezet továbbra is tervezi az együttműködést.

 

Sitkei Zoltán, ADRA kuratóriumi tag

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista