2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Könyvajánlók
Könyvajánlók PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal

N. A. WOYCHUK: VI. Edward, brit királyfi

rek-ak_-_konyvajanlok_-_borito_2A brit királyi udvar szövevényes, ármányokkal és gyilkosságokkal teli világába a XVI. század derekán beleszületik egy csodálatos gyermek. Rendkívüli fogékonyságot tanúsít pici korától a természet ismerete és a bibliai igazságok iránt.

Kéthetes, amikor elveszíti édesanyját, és nyolcéves, amikor királyi apja is meghal, őt pedig királlyá koronázzák. Megkoronázásának első pillanatától kezdve elkötelezi magát arra, hogy igaz és jó király lesz, és mivel meg van győződve arról, hogy jó király csak istenfélő, Bibliát kutató emberből lehet, azt tűzi ki élete fő céljának, hogy megismerje Isten akaratát az Írásból - mégpedig úgy, hogy szorgalmazza az angol nyelvű bibliafordítást, és elősegíti annak terjesztését.

VI. Edward ő, a súlyos vétkekkel terhelt VIII. Henrik fia! VI. Edward Anglia királyai között az az uralkodó, aki nemcsak rendeletekkel, hanem személyes példaadással tett legtöbbet azért, hogy a szigetország a reformáció oldalára álljon.

Még be sem tölti tizenhatodik életévét, amikor elragadja a halál. A nyolc év azonban, amit uralkodóként az ország élén eltöltött, gyökeresen megváltoztatta a lakosság vallásos életét. Ez az idő sok kudarcot és fájdalmat is magába foglal. Mégis úgy nevezik VI. Edwardot mind e mai napig: a britek Jósiása.

Ajánljuk ezt a kötetet különösen ifjú olvasóknak, de bárkinek áldásul fog szolgálni.

 

Egerváriné Kökényes Zsuzsa
Advent Kiadó



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista