2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Reménység a vörösiszap után
Reménység a vörösiszap után PDF Nyomtatás E-mail

Segélykoncert a vörösiszap károsultjainak támogatására

adra_hirlevel_-_ekg_koncert_godollon_5523_12802010. december 5-én este 19 órai kezdettel a gödöllői Királyi Kastélyban az ÉKG (Éjféli Kiáltás) Gospel Kórus egy szép karácsonyi koncertet adott az ADRA szervezésében. A segélykoncerten dr. Szilvási József nyitotta meg Isten Igéjét, melyben az irgalmas samaritánusról beszélt, aki nem a saját erejét mérlegelte, hanem a segítségnyújtás azonnali lehetőségeit.

Az ADRA több területen is jelen volt a vörösiszap-tragédia kapcsán. A mentőcsapat az azonnali életmentésben és az eltűnt személyek keresésében segített. Összesen 4 alkalommal küldtünk a területre több tonnányi segélyárut. Devecser középpontjában a Baptista Szeretetszolgálat és az ADRA közös konténerben gyűjtötte össze a felajánlásokat. A helyi Nagycsaládosok Egyesülete pedig koordinálta a kiosztást.

adra_hirlevel_-_ekg_koncert_godollon_5518_1280Kolontáron Tili Károly polgármester úrral történt egyeztetés nyomán iskolafejlesztési programot kezdünk norvég partnerszervezetünk segítségével.

Somlóvásárhelyen a Széchenyi István Általános Iskola diákjait élményterápiás üdülésre vittük el Nyíregyháza-Sóstóra, ahol feledtetni szerettük volna velük a tragédia kapcsán átélt szörnyű emlékeket. A résztvevők a koncerten megtekinthették a megvalósított programokról készült fényképes összeállítást.

Mindezekről megemlékeztünk a segélykoncerten, melyet a Gödöllői Királyi Kastély Kht is támogatott, így ingyenesen kaphattuk meg a dísztermet. Köszönjük továbbá a Gödöllői Gyülekezet segítő támogatását is, és a testvérek kedvességét! Összesen 169 500 Ft gyűlt össze az est folyamán, melyet az ADRA kuratóriumának elnöke, Szigeti László Attila vett át. Az adományokat az előbbi célok támogatására használja fel az ADRA. Köszönetünket fejezzük ki az adományozóknak!

 

(BZT)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista