2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Bemutatjuk a Balatonlellei Konferenciai Központ új vezetőjét
Bemutatjuk a Balatonlellei Konferenciai Központ új vezetőjét PDF Nyomtatás E-mail

interju_-_bkk_uj_vezetoje_-_petho_imreAz Unióbizottság több döntésével kifejezte, hogy nagy hangsúlyt szeretne helyezni a Konferenciai Központ szolgálatára, és pályázatot írt ki a vezetői szolgálat betöltésére (erről beszámoltunk az olvasóknak az AI 2010. június 26-i számában).

A pályázat kiírása után Petőh Imre testvért az Unióbizottság 2010. szeptember 15-i ülésén választotta meg a Balatonlellei Advent Konferenciai Központ vezetőjének.

A Magyar Unió vezetése ezúton is szeretné megköszönni Bajusz Gyula testvérnek hosszú és áldozatos szolgálatát, mint „Lelle" gondnoka. Isten áldását kérjük életére és további szolgálatára.

 

 

Névjegy

Név: Petőh Imre

Születési idő, hely: 1967. január 5., Sellye

Iskolák:

  • 1984 - 508 sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet Pécs - Kesztyűs
  • 1991 - 500 sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet Szakmunkások Szakközépiskolája Pécs Szakközépiskolai Érettségi
  • 1992 - Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Vállalat Pécs Felsőfokú Áruforgalmi (Kereskedelmi Vállalkozói szak)
  • 1998 - Adventista Teológiai Főiskola Budapest Hitoktató, Lelkész
  • 2010 - Adventista Teológiai Főiskola Pécel Életmódtanácsadó-lelkigondozó

Családi állapot: Feleségemmel, Évivel 1998-ban kötöttük össze életünket.

Gyerek(ek): Két aranyos gyermekünk van Ármin, aki most elsős, 7 éves és Ruben, aki 5 éves és óvodás.

Interjú

- Hogyan fogadtad a kinevezésedet?
- Gyermekkorom óta fontos szerepet játszik életemben az üdülő. 1976 júliusában helyezték édesapámat a balatoni körzetbe. A Siófoki, Kapolyi, illetve az akkor még Balatonszemesi Gyülekezetet gondozta. Édesanyám 13 évet dolgozott főszakácsnőként az üdülőben, én pedig 14 éves koromtól kezdtem el ott dolgozni nyaranként, egészen a katonaságig, ezért is pályáztam. Nagy megtiszteltetés és kihívás, hogy az Unióbizottság rám bízta ennek az intézménynek a vezetését.

- Milyennek látod a Konferenciai Központ jelenlegi helyzetét?
- Aki járt már ott, tudja, hogy sok változásra van szükség, hogy a mai igényeket ki tudjuk elégíteni. De ne feledjük, hogy egy csodálatos környezetben, közvetlen vízparton elhelyezkedő intézményről van szó. Sok korszerűsítésen ment át az utóbbi években és sok vár még rá. Bízom abban, hogy közösségünk támogatni fogja „Lelle" megújulását, felemelkedését, mert sok lehetőség rejlik benne.

- Milyen rövid, illetve hosszú távú terveid vannak az üdülővel kapcsolatban?
- Célom, hogy néhány éven belül ez az üdülő ismét az adventista közösségünk kikapcsolódási, pihenési helye, valamint a különböző táborok, képzések, kórustalálkozók helyszíne legyen. Számomra fontos, hogy a mai elvárásoknak és igényeknek megfelelő legyen a szállás, a környezet és az ételek.

Ami az étkezést illeti, szeretném, ha az egyház hivatalos állásfoglalásával összhangban lévő lakto-ovo vegetáriánus ételek (tápláló, megfelelő adag, magyaros ízek, büféreggeli) kerülnének felszolgálásra.

Rövid távú terveim: a linóleum cseréje járólapra, a szabadidős tevékenységek bővítése (lengő teke, kerti sakk), a stégek állapotának javítása, cseréje, parkosítás, játszótér felújítása (új fajátékok pl. csúszda, mászóka stb.)

Hosszú távon a főépület tetőcseréje, faházak korszerűsítése, cseréje, az apartmanok korszerűsítése, kinti zuhanyzó átalakítása, bővítése, új épületek építése.

Reményeim szerint egyházunk vállalkozói, nagylelkű támogatók és mindazok, akiknek fontos ez a hely, felgyorsítják ezen tervek megvalósulását. Előre is köszönök minden segítséget.

- Milyennek szeretnéd látni a Konferenciai Központot három év múlva?
- Olyan vonzó, korszerű, kulturált és kellemes környezettel rendelkező létesítménynek, ahol fiatalok és idősek, családosok és egyedülállók egyaránt megtalálhatják a kikapcsolódásukhoz és felüdülésükhöz szükséges programokat és egyéb lehetőségeket, mindezt keresztény légkörben, Isten közelségében és egymás társaságában.

 

KiVi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista