2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Cigánymisszió Kékcsén és Tiszakerecsenyen
Cigánymisszió Kékcsén és Tiszakerecsenyen PDF Nyomtatás E-mail

ciganymisszio_kekcsen_es_tiszakerecsenyen_22010. november 19-én érkeztünk Kékcsére. A házigazda, Aranka nagy szeretettel fogadott, és megvendégelt. Többen vártak már bennünket, a vendégek közül is.

A megérkezésünk után, kora délután élelmiszercsomagokat osztottunk az ADRA adományaként a romacsaládoknak, mellyel nagy örömöt szereztünk. Az egész cigányközösség kíváncsian szemlélte az eseményeket.

A házigazdánál este, az Igéből Samu István szólta az Úr üzenetét 1Móz 2:1-3 versei alapján. Az istentiszteleten mintegy ötven cigánytestvér jelent meg, akik énekkel és versekkel dicsőítették Istent. A lakás percek alatt imaházzá alakult. Szószéket állítottak, szép terítőkkel felékesítették, és székeket soroltak be a kanapék köré.

ciganymisszio_kekcsen_es_tiszakerecsenyen_1Ebben a faluban alakulóban van a romagyülekezet. Vannak, akik már a keresztségre készülnek. Rácz Zsolt igehirdető mintegy két éve munkálkodik itt a romagyülekezet alapításán. Ezt a missziós utat is ő szervezte meg, és ő koordinálta a szolgálatokat. A missziómunkában Samuné Demény Emília és Rácz Ildikó is részt vett, akik szintén szolgálatokkal gazdagították a programot. Nagy örömmel és figyelemmel hallgatták az Igét a résztvevők, és sok kérdésük volt az előadás végén.

Szombaton délelőtt két autóval, komppal keltünk át a Tiszán, így érkeztünk meg Tiszakerecsenyre. Itt László és felesége fogadott bennünket nagy szeretettel. Az imaterembe belépve - ami Lászlóék otthonában van kialakítva - a házaspár gyermekei már énekkel dicsőítették Istent. Az igehirdetés előtti szolgálatokba bevonták Ildikót is, aki szép énekkel gazdagította a programot. Isten Igéjét Samu István igehirdető szólta Mk 10:46-52 versei alapján. Az istentiszteleten mintegy 60-an vettek részt. A délutáni szolgálatot Várhelyi Zoltán lelkipásztor tartotta.

ciganymisszio_kekcsen_es_tiszakerecsenyen_3 Az istentisztelet után a vendégszeretetet gyakorolva finom süteménnyel és szendvicsekkel kínálták a jelenlévőket. Majd szeretettel búcsút vettünk a vendéglátó gyülekezettől, és visszatértünk Kékcsére, ahol a délutáni istentiszteletet Samu István szolgálatával, Lk 23:32 verse alapján tartottuk meg. Az óra végén énekeltünk és beszélgettünk, majd az idő rövidsége miatt elbúcsúztunk és hazaindultunk.

Hisszük, hogy az Úr szaporítja a gyülekezeteket. Hisszük, hogy a mag, amit elvetettünk, jó földbe jut. Mindkét településen szombatonként tartják az összejöveteleket. Hiszik és vallják a szombat igazságát.

 

Samuné D. E.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista