2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ablak nyílt Kékcsére
Ablak nyílt Kékcsére PDF Nyomtatás E-mail

ablak_nyilt_kekcsere_2Kékcse 1705 fős kisközség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Kisvárdától néhány kilométerre. Úgy tűnik, missziós lehetőség nyílt elsősorban a roma lakosság felé.

Rácz Zsolt testvérünk, aki néhány éve még Kisvárdán lakott családjával, kiterjedt rokoni, baráti körét kihasználva hirdette az evangéliumot. Az ő magvetése nyomán ébredt vágy sok ember szívében a Biblia igazságainak megismerése után.

Ez a vágy érlelődött döntéssé Hamza Aranka életében. Ujjongva fogadta december 11-ét, amikor is Nyíregyházán szövetséget köthetett szeretett Megváltójával. Ezen a hideg téli szombat délutánon jó volt sütkérezni a szeretet meleg tüze mellett. A sok szép szolgálaton kívül Hegyes H. Géza, a Tiszavidéki Egyházterület elnöke szólt a szövetségkötés fontosságáról. Többek között elmondta, hogy a szövetségkötés felelősséget és terhet hordoz magában. Ezt a teherviselést könnyíti meg az a két Istentől származó eszköz, amelyet Jézus így fogalmaz meg Mt 11:29-ben: „Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek".

ablak_nyilt_kekcsere_1Az ünnepélyes vallástétel szolgálatát, illetve a keresztelendő testvérnőért mondott imádságot Várhelyi Zoltán lelkész vezette. A keresztséget Hegyes H. Géza TET elnök, valamint ifj. Hegyes Károly, a Fehérgyarmati Gyülekezet presbitere végezte. A bemerítés szolgálatát követően Rácz Zsolt testvérünk szólta az útravaló igét az 50. zsoltár 14-15, valamint a 23. verse alapján.

Szeretett testvérnőnknek kívánjuk, hogy a rábízott evangéliumot eredménnyel hirdesse családja és ismerősei körében, hogy még sokan csatlakozzanak Krisztus nyájához ebben a kis faluban.

 

Várhelyi Zoltán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista