2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „TÁMASZ” a krízishelyzetben lévő adventista családok számára
„TÁMASZ” a krízishelyzetben lévő adventista családok számára PDF Nyomtatás E-mail

logoAz elmúlt években a gazdasági válság hazánkban is éreztette fájdalmasan nehéz hatásait. E problémák közepette krízishelyzeteket és tragikus napi gondokat élnek át közösségünkön belül adventista testvéreink is. A lakáshitelek megnövekedett törlesztő részletei, illetve a napi megélhetési gondokkal együtt a közüzemi számlák fizetése hatalmas gondokat okoz. Ha a munkanélküliség is bekövetkezik a családok életében, mely a válság egyik kegyetlen következménye, akkor hónapok alatt az ellehetetlenülés szélére juthatnak el testvéreink.

Ezért egyházunk az ADRA Alapítványon keresztül segítő kezet nyújt a bajba jutott családoknak. Az ADRA Kuratóriuma 2010. szeptember 26-i ülésén létrehozta a „Támasz" Pénzügyi Krízisalapot, melyet a krízishelyzetbe került testvérek megsegítésére szeretnénk fordítani a gyülekezetek bizottságainak segítségével. A beküldött kérelmek alapján az Unióbizottság által alapított „Katasztrófa Bizottság" fog dönteni a támogatások mértékéről, a folyósítást pedig az ADRA Alapítvány intézi.

A támogatásra ajánlott kérvények leadási határideje a „Támasz" program II. körében: 2011. február 15.

A támogatásra javasolt testvéreink nagyon súlyos problémákkal küzdenek. Az ADRA segítsége a „Támasz" program egyik eleme csupán. Kérjük a lelkészeket és a diakónusokat, amennyiben a testvérek szeretnék, kiemelt lelki támogatásban részesítsék őket!

Sok erőt kívánunk a nehézségekkel küzdő testvéreinknek! Kérlek benneteket, hogy imáitokban naponta emlékezzetek meg a krízishelyzetben élőkről, Istenünk áldását, segítségét és vigasztalását kérve életükre!

 

(BZT)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista