2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Teológiai szimpóziumot tartottak Miskolcon
Teológiai szimpóziumot tartottak Miskolcon PDF Nyomtatás E-mail

teologiai_szimpozium_miskolcon-_a_program_resztvevoi_es_eloadoiA Keresztény-Zsidó Társaság teológiai szimpóziumot tartott a miskolci adventista kápolnában 2011. január 30-án.

A meghívott tanárok között előadott dr. Szigeti Jenő, dr. Szécsi József, dr. Tokics Imre, drs. Kormos Erik teológus, továbbá Restás László helyi adventista lelkipásztor. Az igen érdekes bibliai témájú (naptár, időszámítás, menedékvárosok) szónoklatok lekötötték a megjelent hallgatók figyelmét. Az előadásokat követően kérdéseket lehetett feltenni az elhangzottakkal kapcsolatban.

teologiai_szimpozium_miskolcon_-_dr_ti_az_unio_ker-zsido_baratsag_koordinatora_eloadasat_tartjaAz alkalom befejezéseképpen az Ékember című filmet tekinthették meg a résztvevők, amelyet Restás László készített a Miskolci Egyetemen végzett diplomamunkájaként. A dokumentumfilm Michnai László adventista unióelnök II. világháborúban végzett hősies kiállását, és zsidó testvéreink életének megmentését mutatja be. Zarka Péter lelkész is jelen volt e nemes alkalmon - mint a néhai Michnai László unokája -, aki elismeréssel szólt a filmalkotásról, és kifejezte családjának köszönetét a megemlékezésért.

 

(TIT)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista