2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ökumenikus hét Albertirsán
Ökumenikus hét Albertirsán PDF Nyomtatás E-mail

Az Albertirsai Gyülekezet lelkésze, Bodnár János, nemrégiben meglátogatta a város polgármesterét és a településen lévő egyházak szolgálatban lévő lelkészeit, és megajándékozta őket egy-egy Krisztus példázatai című könyvvel. Az egyik ilyen beszélgetés folyamán felkérték, hogy tartsa meg az egyik igehirdetést az ökumenikus héten. Lelkészünk örömmel számolt be gyülekezetünknek a látogatások alkalmával szerzett jó tapasztalatairól, és elmondta, hogy felkérésüknek is eleget kíván tenni.

Ez az alkalomra 2011. január 20-án este került sor. A nem túl jó időjárás ellenére a református imaterem zsúfolásig megtelt a különböző egyházakból érkezett tagokkal; gyülekezetünkből is többen jelen voltak. A házigazda tisztét ellátó lelkésznő, Ucherrkovichné Perge Tímea köszöntötte az istentiszteletre érkezetteket, kiemelten egyházunk lelkészét, valamint Kiszel Mihály katolikus, Túri Krisztina alberti, Erdélyi Csaba irsai és Bárdossy Tibor nyugalmazott evangélikus lelkészeket.

Az igehirdetés - az előzetes program alapján - a pünkösdi eseményeket követő történésekről, a megújulásról, a korábbi rossz tulajdonságok teljes elhagyásával történő szolgálattételről, egymás segítéséről, az egységről, Jézusnak az életünk minden területén való középpontba helyezésének és a bűnbánatnak a fontosságáról szólt.

Lelkészünk beszámolt egyházunk úrvacsorai rendjéről, a lábmosás, a kovásztalan kenyér és az erjedetlen szőlőlé jelentőségéről, amik Jézus megfeszített testét és mindannyiunkért kiontott vérét jelképezik, valamint arról, hogy milyen fontos a Jézus Krisztus által tanítottaknak való engedelmesség, melyet ezzel is gyakorlunk. Bátorította a jelenlévőket a bibliai úrvacsora vételére.

Bemutatta az ajándékba hozott Jézushoz vezető út című könyvet is, amit először valamikor régen egy református lelkész fordított le magyar nyelvre, és aki ezt követően a szolgálata során eredményesen hasznosította az abban talált gyakorlati tanácsokat.

Az igehirdetés után a református gyülekezet kórusa énekekkel szolgált. A közös énekeket pedig úgy válogatták össze, hogy azokat mindannyian ismertük, így ezekkel is Istent tudtuk dicsőíteni. Az együtt elmondott jézusi mintaimával záródott együttlétünk.

Ezen az összejövetelen találkoztunk több olyan személlyel, akik részt vettek a gyülekezetünk által szervezett Biblia vándorkiállítás előadásain.

Köszönjük Istennek a lehetőséget, hogy ezzel a szolgálattal ismét a város lakói elé léphettünk.

 

K. Lné

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista