2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow ADRA-val indult a tavasz Albertirsán
ADRA-val indult a tavasz Albertirsán PDF Nyomtatás E-mail

Gyülekezetünk idei tervei között több minden szerepelt, pl. egészségügyi program, ADRA-munka, bibliai előadás-sorozat.

Isten segítségét kértük a tervezéshez, a véghezvitelhez. Ahogy kezdtünk utána érdeklődni a dolgoknak a megvalósítás érdekében, úgy láttuk magunk előtt kiforrni a tennivalókat. Ötletek, tervek születtek, kezdett beindulni a gépezet.

Az ADRÁ-tól segítséget kaptunk 30 csomaghoz szükséges konzervmennyiség formájában, kiegészítésképpen pedig tollakat és különböző cérnákat, melyet gyülekezeti összefogással ki tudtunk egészíteni más tartós élelmiszerekkel, melyek kedvező beszerzésében az Ikertechnika Kft. nyújtott nagy segítséget. A családsegítő központtal vettük fel a kapcsolatot, akik köszönetüket fejezték ki, és a családok értesítésében vállaltak szerepet, de gyülekezetünk is számba vette, hogy kiknek lehetne segítséget nyújtani. 

A meghívott családok részére az élelmiszercsomagokat ismét a művelődési házban adtuk át 2011. április 10-én, akik nem sajnálva a pihenőnapjuk megszakítását, rendelkezésünkre bocsátották a segélyezési programhoz szükséges helyiséget. A meghívottak örömmel, köszönettel vették át az összeállított csomagokat, melyekbe a következő napon induló, szintén a művelődési házba meghirdetett előadásokra szóló meghívókat is helyeztük, valamint a témához kapcsolódóan „Gondolatok a Hegyi Beszédről" című könyveket, valamint szép, igés könyvjelzőket.

A tervezett előadások témája a boldogság lesz, a Hegyi Beszéd boldogmondásai alapján, hiszen a mai zűrzavaros, bajokkal teletűzdelt, rohanó világban igazán szükség van egy kis megállásra, a mókuskerékből való kiszállásra, a lelki értékekre való odafigyelésre, különösen, hogy annyi minden átértékelődött mostanában, és nem mindig pozitív irányban. A boldogság közel kétezer éve is téma volt, Jézus erről is tanította nagyszámú hallgatóságát, és új megvilágításba helyezte azt, nem emberi mérték szerint adta át nagyszerű tanácsait. Itt is úgy szólt, mint akinek hatalma van.

Erre az előadás-sorozatra készítettünk meghívókat, plakátokat, melyen a város lakosságát hívtuk, hogy hallgassuk meg együtt a boldogság bibliai receptjét. A város internetes fórumain is megszólítottuk az olvasókat, meghívva minél többeket programunkra.

Isten segítségét kérjük szolgálatainkhoz, tanácsát, vezetését, hogy kitartóak tudjunk lenni.

 

K. Lné

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista