2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Missziómunka Szigetszentmiklóson
Missziómunka Szigetszentmiklóson PDF Nyomtatás E-mail

misziomunka_szigetszentmikloson_-_bibliakorA munka, az alapok lerakása még a korábbi években megkezdődött. Az itt élő testvérek személyesen bizonyságot tettek, és közösen rendszeresen bibliaórát tartottak házaknál. A házak befogadóképessége sokszor szűknek bizonyult az érdeklődők számához képest.

2009 őszén lehetőségünk nyílt arra, hogy 2010 januárjától együttes erővel, közös részvétellel missziós előadássorozatot indítsunk, több területen munkálkodva. Tartottunk bibliai témájú beszélgetéseket és gyermekfoglalkozásokat. Az első előadás-sorozatot Öt beszélgetés egy bíróval címmel dr. Makkos Norbert tartotta. Ezt követően dr. Pápai Rozália orvos tartott előadást a mentális egészségről. Márciusban Dániel próféciáival folytattuk a bibliaköri alkalmakat, melyet Simon István lelkész vezetett. Az alkalmakon a vendégeknek lehetőségük volt kérdések feltevésére.

Az előadások és más tevékenységek eredményeként kialakult egy csoport, akik már komoly érdeklődők, és élnek is ezzel a lehetőséggel. Így jobban elmélyül az ismeretük és szilárdabb lesz a bibliai tanításban a meggyőződésük. A csoport közvetlen, baráti hangulatú, jó közösséget alkot. A megismert igazságok életvitelükben, családon és más közösségen belül is változást hoztak. Igyekszenek megvalósítani azokat a bibliai elveket, melyeket megismertek és elfogadtak.

Programjainkat ősztől új bibliai témával, Krisztus példázatainak tanulmányozásával folytattuk. Szeretnénk a közösséget még jobban megalapozni az elfogadott igazságokban és megismertetni velük a szombatünneplés örömeit, ezért ebben az évben minden hónap harmadik szombatján istentiszteleti alkalmakat szerveztünk a csoport részére. A csoport ilyenkor kiegészül a csepeli és kőbányai gyülekezet néhány tagjával, így tartunk közös istentiszteletet, melyen a csoport 8-10 tagja vesz részt.

 

Gyermekmunka

misziomunka_szigetszentmikloson_-_rajzpajazat „De Jézus magához híván őket, monda: Engedjétek, hogy a kis gyermekek énhozzám jöjjenek, és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa" (Lk 18:16).

Hálásak vagyunk Istennek, hogy Szigetszentmiklóson decemberben elindulhatott a Napsugár Keresztény játszóház, melynek keretében a Palánta Missziós Csoport adventi bábelőadással örvendeztette meg a gyermekeket. Az előadás végén az ADRA jóvoltából ajándékcsomagokat osztottunk szét. Ebben a hónapban még megrendezésre került a rajzpályázatunk második fordulójának eredményhirdetése. A díjazottak és a résztvevők örömmel fogadták a Kőbányai Gyülekezet ifjúságának szolgálatát, majd Simon István lelkész üdvözlő és biztató szavait. Az új évet a játszóház következő foglalkozásával indítottuk, ahol Jónás próféta, Illés, Bálám, Dániel történetét ismertettük meg a gyermekekkel, majd a szülők aktív részvételével kézműves foglalkozást tartottunk. A szülők és a gyermekek is nagyon jól érezték magukat, és örömmel vitték haza a szebbnél szebb alkotásokat. Bízunk abban, hogy a következő alkalmakat is Isten gazdag áldása kíséri!

misziomunka_szigetszentmikloson_-_jatszohaz2 „Mikor a Szentlélek munkálkodik, munkálkodjatok vele együtt. Kérjétek az Úr áldását az elhintett magvakra, s Isten lelkének meggyőző ereje még a kicsinyeket is megragadja. A gyermekek által a szülőkhöz férkőzhetünk" (E. G. White: Evangelizálás. Gyermek­evan­ge­li­záció).

Istennek adunk hálát, hogy Szigetszentmiklóson is elindulhatott a munka, és folyamatosan dolgozhatunk Isten művében!  A missziós tevékenység során megtapasztaljuk életünkben Isten gazdag áldását.

 

SZSZMCS

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista