2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Cselekedjünk együtt Isten országának építéséért!
Cselekedjünk együtt Isten országának építéséért! PDF Nyomtatás E-mail

tet_beszamolo_elfA Hetednapi Adventista Egyház Tiszavidéki Egyházterülete április 10-én megtartotta XVII. Választókonferenciáját.

Ócsai Tamás unióelnök áhítata után elkezdődött az érdemi munka. A küldöttek meghallgatták az egyházterületi vezetők beszámolóit. Többek között két szomorú tény is napvilágot látott. Két gyülekezet, a Nagyszénási és Kunmadarasi Gyülekezet megszűnéséről szavazott a konferencia. Azonban szó esett egy örömteli alkalomról, a Sándorfalvi Gyülekezet megalakulásáról.

A küldöttek hozzászólásai és a beszámolók megszavazása után elkezdődött a jelölőbizottsági tagok delegálása illetve megszavazása.

tet_elnoki_beszA jelölőbizottság először a területi elnök személyére tett javaslatot. A konferencia újra bizalmat szavazott Hegyes-H. Géza testvérnek, így ő lett az egyházterület elnöke. Ezután a titkár és pénztárosi tisztségre született javaslat. Egyházterületi titkárnak Várhelyi Zoltán lelkészt, pénztárosnak Szőllősi Árpád lelkészt javasolta a jelölőbizottság. A javaslatot a konferencia elfogadta.

A régi-új tisztviselők ünnepélyes beiktatására április 16-án került sor Debrecenben. Ócsai Tamás unióelnök Ézs 49:1-6 versei alapján Isten kiválasztásáról és elhívásáról beszélt. Az igei gondolatok után megtörtént a területi tisztviselők, illetve az új TB tagok ünnepélyes beiktatása. A délelőtti program az egyházterületi elnök Hegyes-H. Géza igei útmutatójával ért véget, aki 1Tim 3:15.alapján az egyházról mint az igazság oszlopáról beszélt.

A délutáni programot a Pörneki Attila TET zenei vezető által megszervezett kórustalálkozó adta. Ez alkalommal hallhattuk a Nyíregyházi, a Debrecen-Józsai Gyülekezet kórusát, valamint a White Kórust és a 8inl énekegyüttest. Határainkon kívülről is jöttek kórusok, mint az Echo kvartett, Agnus Dei Kórus. Mindannyiunk számára áldást jelentett ez a szombatnap.

Ezúton kívánunk Istentől áldott szolgálatot a megválasztott tisztviselőknek!

 

V. Z.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista