2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Zenei Munkacsoport Beszámolója a 2010-es év szolgálatai kapcsán
A Zenei Munkacsoport Beszámolója a 2010-es év szolgálatai kapcsán PDF Nyomtatás E-mail

2010-es_beszamolo-zeneiAz elmúlt évek, de különösen a 2010-es év zenei eseményei bebizonyították, hogy a zene nem csak az egyház belmissziójában tud áldássá válni. A magyarországi adventizmus - ugyan nem példa nélküli módon, mégis sajátságosan - aktív kóruskultúrával rendelkezik. Emiatt missziónk hasznos segítségévé is vált.

Azzal, hogy kórustalálkozóink délutáni alkalmait már segélykoncertek formájában igyekszünk a gyülekezet közvetlen környezetében élők számára, a gyülekezet missziós területén közhasznúvá tenni, számos jó tapasztalattal szolgált. Jól működő munkakapcsolatokat alakítottunk ki a gyülekezeteket, körzeteket és területeket vezető lelkészekkel, hogy programjainkat minél hatékonyabban tudjuk beépíteni az egyes gyülekezetek, körzetek, területek missziós stratégiájába.  Akár Szabó Ervin testvér - a DET zenei vezetője -, akár Pörneki Attila - TET zenei vezető - szolgálatával és munkájával kapcsolatosan elmondható, hogy folyamatosan igyekszünk a zenén keresztül is újabb és újabb kapcsolatokat építeni, ezzel is elősegítve egyházunk pozitív társadalmi megítélését.

2010-es_beszamolo_-_zenei_-_felekezetkozi_rezes_tal_vac_dsc08473Adódott lehetőségünk arra, hogy városi kórusokat, pedagógus- vagy gyermekkórusokat is invitálva, további kapcsolatokat építsünk, és egyre több embert szólítsunk meg nem csak egy nemes ügynek, de alkalmat találva arra is, hogy Jézus Krisztus második eljövetelének üzenetét hirdessük embertársainknak.

Gyermek-kórustalálkozóink ugyanígy teljesen nyitottak a nem adventista hátterű gyermekek előtt, akiket örömmel kísérnek el szüleik, családtagjaik, vagy osztálytársaik. Említésre méltó a lovasberényi az isaszegi és a józsefvárosi gyermekkórustalálkozók, Földesi Hajnalka, Árvai Dániel, Czinegéné Szegvári Anita, és Szigetiné Palcsek Zsuzsa szervezése, szolgálata. A gyerekekkel egyébként a nyári zenei táborokban is találkozunk immár éves rendszerességgel. Így, a zenén keresztül olyan rétegeit is elérhetjük a társadalomnak, amire más módon talán nem lenne lehetőségünk.

2010-es_beszamolo_-_zenei_-_det_059A közös zenélésen keresztül 2010-ben már a második felekezetközi rézfúvós zenei találkozót szerveztük meg, elősegítve az adventista reformmozgalom és a Keresztény Advent Közösség tagjaihoz való közeledést és együttgondolkodást. A rézfúvós zenekari mozgalom amúgy is fellendülőben van, ezt mutatja a 2011-re tervezett Első Nemzetközi Adventista Rézfúvós Találkozó is Gödöllőn, Szabó István és zenekari tagjai szervezésében.

Az ADRÁ-val közösen már 3 éve rendszeresen megszervezzük karácsonykor a hajléktalan és krízishelyzetben lévő szülők gyermekeinek óvodai ellátását segítő segélykoncertet, amelyet minden évben egyre szélesebb társadalmi támogatással rendezünk meg. Minden évben zenészek, zenekarok, énekkarok, szólisták teszik felemelővé azt az estét, aminek a helyszínét immár második éve térítésmentesen bocsátja a rendelkezésünkre az egyik fővédnök, az Apáczai Tankönyvkiadó Társaság.

Úgy látjuk, hogy 2010-ben Isten gazdagon megáldotta erőfeszítéseinket, kérjük a testvéri közösséget, hogy imáitokban emlékezzetek meg szolgálatunkról.

 

 

Nagy Imre
a Zenei Osztály vezetője

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista