2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Szombatiskolai Osztály beszámolója 2010.
A Szombatiskolai Osztály beszámolója 2010. PDF Nyomtatás E-mail

A szombatiskola intézményének célkitűzése a bibliai és tantételeket illető ismeretek gyarapítása, valamint a misszióra való késztetés és képzés. A munkacsoport tagjai ehhez kívánnak hozzájárulni a kiadványokkal, a gyülekezetekben végzett személyes munkájukkal.

Állandó tevékenységeink:

o   A Bibliatanulmányok folyamatos megjelentetése;
o   A Tanítói mellékletek folyamatos megjelentetése;
o   A Misszió a középpontban DVD missziós anyag fordítása, előkészítése;
o   Közreműködés a szombatiskola hanganyagának előkészítésében;
o   A gyülekezetekben a két terület valamint az unió Szombatiskolai Osztályának vezetője terv szerint tartotta a szombatiskolai napokat.

A)   Szombatiskolai tanulmányok

A Bibliatanulmányok hozzájárulnak gyülekezeti tagjaink lelki életének fejlődéséhez, ugyanakkor a frissebb tapasztalatok azt mutatják, hogy remek missziós eszközként is használhatók, kis csoportos megbeszélések anyagaként. Erre bátorítjuk a gyülekezeteket.

B) Segédanyagok

a)   Tanítói melléklet - a tanulmányok átvételét színesebbé teszi, gazdagítja, mivel további információt, alternatív kérdéseket, újszerű feladatokat biztosít.

b)   Misszió a középpontban DVD - szinkronizáljuk a Generál Konferencia által kiadott színes bemutatót a világmisszióról. A negyedévente megjelenő DVD-k arra a földrajzi területre irányítják a figyelmünket, amelyet éppen akkor a 13. szombati adományainkkal támogatunk. A DVD-ket egyszerre vagy részletekben is be lehet mutatni, különböző gyülekezeti vagy házi összejövetelek során.

c)   A szombatiskola elérhető az interneten, a magyarországi egyház honlapján, és rendszeresen, sokan látogatják.

d)   A tanulmányok hanganyaga letölthető az internetről cd-re vagy telefonra stb. Ez a lehetőség igen népszerű testvéreink körében.

C) Külföldi vendégelőadó látogatása

2010. április elején Magyarországra látogatott Clifford Goldstein, a Bibliatanulmányok szerkesztője. Vele találkozhattunk két budapesti gyülekezetben, Budán és Terézvárosban. Sok érdeklődő vett részt még hét közben is a Szüret utcai gyülekezetben tartott találkozón.

D) Gyülekezeti képzés

A gyülekezetekben a területek ill. az unió szombatiskolai vezetői által tartott képzések során az adott gyülekezeteket konkrétan érintő, érdeklő kérdésekről ejtünk szót. A szombatiskolához elengedhetetlenül kell a Biblia, és fontosak még a színvonalas, gondolatébresztő tanulmányok. Éppen ilyen szükséges azonban a tanuláshoz, hogy legyenek jó csoportok, bizalmi légkör, tanulni vágyó, őszinte lelkület. Így érhető el, hogy a különböző kérdéseket egymást gazdagítva beszéljék meg a szombatiskolában.

 

Zarkáné Teremy Krisztina

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista