2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Beszámoló az ifjúsági osztály 2010-es munkájáról
Beszámoló az ifjúsági osztály 2010-es munkájáról PDF Nyomtatás E-mail
2010. január utolsó vasárnapján tartottuk az új ifjúsági bibliatanulmány, a Gondolatébresztő bemutatóját. A nagy hó ellenére kb. 25 gyülekezet képviseltette magát a Práter utcai gyülekezetben. Köztudott, a fiatalok többsége igen ritkán olvassa a Bibliát, és nem szeret szombatiskolára járni. Ezért sürgető szükség volt egy olyan tanulmányra, amit ők is szívesen a kezükbe vesznek, elolvasnak, mivel az ő nyelvükön teszi fel a kérdéseket. A diákok egész héten iskolába járnak, ezért nem kérdés-feleletre épül a Gondolatébresztő, hanem véleményalkotásra, közös együttgondolkozásra invitál. A Gondolatébresztőket lelkészek és főként fiatalok írják fiataloknak. Elgondolkodtató, olykor akár provokatív kérdésekkel találhatja szemben magát az olvasó, melyekhez pár igehely, színes fotók, egyéb közösségi feladatok vannak hozzáadva - mint kiindulópont a beszélgetéshez. A tanulmány letölthető a www.ifiinfo.hu-ról!


Regionális ifi találkozók

A helyi ifjúsági élet fellendítése, az adventista identitástudat és a missziós küldetés elmélyítése volt a célja a regionális ifjúsági találkozóknak országszerte. Így Budapesten négy alkalommal, Hódmezővásárhelyen kétszer, Nyíregyházán, Egerben, Debrecenben 1-1 alkalommal kerültek megrendezésre a találkozók, és igen nagy részvétel mellett.

Tavaszi ifi találkozó - „Vesd ki a hálót! Légy digitális misszionárius!"

Erről szólt a tavaszi ifi találkozó, főelőadónk pedig Miroslav Pujic, a Transzeurópai Divízió Médiaszolgálatok Osztályának igazgatója volt. A hétvégén bemutatásra került a LIFEconnect Internet Misszió, ahol lehetőségeket láttunk az internet missziós jellegű felhasználásra. Áhítatok, szekciók és közösségi játékok tarkították a programot. Hálásak vagyunk azért a 16 fiatalért, akik digitális misszionáriusnak jelentkeztek, és így egy csapatként kezdhették el hazánkban ezt az új, de annál több lehetőséget és áldást rejtő munkát.

Missziókonferencia- ifi altábor

A 2010-es Missziókonferencián újra megértettük azt, hogy szükségünk van a különböző korosztályonkénti programokra. Csatlakoztunk a „Nyújtsd ki a kezed!" jelmondathoz az ifi altáborban is!  Ennek értelmében délelőttönként és este közösségi alkalmakat, valamint rövid áhítatokat iktattunk be. Ismerkedős est, beugró, lelki séta- kőkert néven, a teaház és az elmaradhatatlan fagyizás alkalmat adott a közösségépítésre. A szerdai szekciókon, melyeket Udvar Renáta és Kalocsai Tamás ifjúságvezetők tartottak „Miért követem Jézust?" és „Próbáld újra Jézussal" címmel,  20-30 fiatal vett részt. Főeladónk Dejan Stojkovic ifjúsági lelkész volt Angliából. A dicsőítéseket Kertész Tamás és csapata vezette, az esti programokat az Országos Ifjúsági Bizottság csapata szervezte.

Segít7ek táborok

Nyírbátor - Több mint 18 fiatal vette ki a részét a munkából nagy szorgalommal és igazi örömmel. Tartalmas áhítatok reggelenként, délutánonként munka a városban a városért. A helyi erdőben szemetet szedtünk, idősek otthonában foglalkoztunk az ott lakókkal, egy edzésközpontban végeztük el a felújítás utáni takarítást! Pozitív fogadtatás és visszhang követte a jelenlétünket Nyírbátorban. A városi vezetés elismerte és pólókkal, csokival jutalmazta munkánkat. Egy résztvevői vélemény: A strandolás, bográcsozás, pizzázás, fagyizás, az esti játékok, a filmvetítés, a kalandtúra a természetben és a tábortűz által mi is kikapcsolódhattunk, hisz jobbnál jobb programok vártak ránk. Mi önkéntesen és szeretettel segítettünk mindenkinek úgy, ahogy Jézus Krisztus is ekképpen cselekedett, amíg itt e földön élt. Mindent összefoglalva nagyon jól éreztük magunkat, és mindenkinek szeretettel ajánljuk figyelmébe ezt a tábort, hiszen már mi is alig várjuk a következőt!"

Segít7ek Martfű - Az egyetemista és a középiskolás fiatalokat - akikkel szakmabeli, informatikus könyvtáros hallgató is érkezett - örömmel fogadták Martfűn, a Művelődési Központ jobb szárnyában működő 62 ezer kötetes Városi Könyvtárban is, ahol egy festéssel összehangolt állományrendezésbe kapcsolódhattak be. Amint a könyvtáros elmondta, 12 éve nem volt ilyen horderejű munkára lehetőségük, az önkéntes fiatalok pedig lelkesek, szorgalmasak, nagyban megkönnyítik ezt a munkát. Egy másik csoport az általános iskola első emeletén lévő tantermek falait vette kezelésbe. A falak felújításának, festésre való előkészítésének egyik legnehezebb részét vállalták. Martfű város polgármestere is örömmel vette a fiatalok megkeresését, és a táborozókat olcsó kollégiumi szállással segítette, hiszen a szállásukat, étkezésüket is saját maguk fedezik - némi egyházi támogatással kiegészítve - az ingyenes munka mellett.

Lelki Betérő a Sziget Fesztiválon

A Lelki Betérő program társadalmi hatása igen sokrétű és szerteágazó, ezek közül az alábbiakban csak néhányat említünk. Elsőként, a Hetednapi Adventista Egyház számára komoly marketing funkciót lát el a szolgálat, hiszen a betérők, illetve a szigetlakók felé egyfajta PR tevékenységként is felfogható. A beszélgetések szinte 100%-ában szó kerül a szolgálat mögött álló egyházról, melyről az alapinformációk szolgáltatásán túl az érdeklődés függvényében részletes betekintést adnak a lelkigondozók a világszéles és a magyar egyház tevékenységéről. A 15-40 éves korcsoport körében ez az egyház ismertségét növeli. Az idei programon nagyjából 500-600 résztvevővel teremtettek kapcsolatot az önkéntesek, mely ilyen szinten egyedülálló elérési program az egyházban. Az általános ismertség növekedésén túl, a lelkigondozás a szolgáló egyház képét erősíti a társadalomban. Ahogyan ez számos visszajelzésből kiderült az idei fesztiválon is, egy civil szervezet társadalmi hasznosságának mértéke meghatározza annak megítélését. Az, hogy a Hetednapi Adventista Egyház nem tantételei terjesztésével, hanem szolgáltatás működtetésével van jelen a fesztiválon, ezen társadalmi hasznosságát, ezáltal megítélésének pozitívabb jellegét is előmozdítja.

ÉS Napok - Vissza a jövőbe

Idén minden szempontból különleges volt ez az Ifjúsági Találkozó, minden eddiginél többen regisztráltak (összesen 420-an), határon innen és túlról is. A szombati Biblia-leíró program miatt Csillebérc tűnt a legkedvezőbb helyszínnek. A tartalmas áhítatokat Kovács- Bíró János tartotta, a programokat pedig az Ifibizottság vezényelte le. A kalózok idejéből a Biblia idejébe utaztunk el az időgép segítségével, és a díszletben, programok neveiben is igazodtunk a kerettörténethez. Döntések születtek, és fiatalok kötelezték el magukat Isten mellett. Kalandpark, éjszakai túra, sport, Let's talk műsor tarkította a hétvégét. Fő pontja pedig a Biblia-leíró program volt szombaton, amiről a Dunamelléki Egyházterület beszámolójában bővebben olvashat mindenki.

Egyéb, ifjúsági munkával összefüggő, helyi szintű kezdeményezések

Tölt-Ő ifi napok a nagykanizsai cserkészek szerevezésében, valamint a Zuhatag Teaház programjai a Tiszavidéki Egyházterületen. 

 

Kalocsai Tamás és Udvar Renáta
ifjúságvezetők

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista