2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Gyermekosztály 2010. évi munkájáról szóló beszámoló
A Gyermekosztály 2010. évi munkájáról szóló beszámoló PDF Nyomtatás E-mail

„...ez az Úr, akit mi vártunk, örüljünk és örvendezzünk szabadításában!" (Ézs 25:9)

2010-es_beszamolo_-_gyerek_dsc00029A Gyermekszolgálatok Osztálya nagyon szép évet tudhat maga mögött, és erre Isten iránti hálával gondolhatunk. Tisztelet és hála az áldozatos gyermektanítóknak, egészségügyben dolgozó testvéreinknek, minden gyülekezeti tagnak, aki a szívén viseli a gyermekek Isten országa számára történő megmentésének ügyét.

2010. évben 7 gyülekezetben volt Gyermekiskolai nap: Nyírpazony (febr. 20.), Pécs (márc. 20.), Nemesvámos (máj. 15.), Székesfehérvár (jún. 19.), Budapest-Buda (jún. 26.), Gyula (szept. 4.), Budapest-Terézváros (szept. 18.).

Az egyház jeles eseményein biztosítottuk a gyermekszolgálatokat: Sopron (Hitéleti Konferencia, jún. 5.), Kecskemét (missziókonferencia, aug. 17-21.), Biblia-leíró és Refomációs emlékünnepély (Bp., Golgota u., okt. 30.), Találkozás Jézussal Tábor (Sátoraljaújhely, a TET gyerekosztály munkatársai).

Az ország területén több mint 20 helyen volt Szünidei Napközis Bibliatábor a gyülekezetek szervezésében.

Az országos Szünidei Bibliatábor 2010-ben egyben egészségügyi tábor is volt, a gyermekek számára Egészség Expoval 2010. július 6-12-ig Balatonlellén. Ez a tábor együttműködött a Gyöngyösi Mosoly Klubbal. Együttes részvétel 145 fő volt.

 

Gyermekek részére irodalom:      

  • Decemberben kiadásra került: Karsai Gabriella: Az ezüst csillag c. tanulságos meséskönyve.
  • Az SZBT-k számára elkészült egy új egyhetes foglalkoztató anyag: Egészségünk titkai címmel.
  • Decemberben az egyházi honlapra került egy Gyermekversek alkalmakra c. verses összeállítás, amely több mint 50 alkalmi gyerekverset tartalmaz.
  • Lefordításra került a Gyermekosztály költségterhére Maylan Schurch: Óvakodj a kristálysárkánytól című kamaszok részére írt kisregénye, amely 2011-ben jelenik meg az Advent Kiadónál.
  • A Gyermekosztály előterjesztett az Irodalmi Bizottságnak egy 7-9 évesek számára készített Bibliai Készségfejlesztő anyagot, amely Mihalec Gábor és Dóra véleményezése folytán 2011 áprilisától folyamatosan elérhető és alkalmazható lesz gyülekezeteinkben. (Készítője: Scur Katalin, Bp.-Újpesti Gyülekezet)

 

2010 szeptemberében Gyermekosztály Bizottsági ülésünk volt. A két egyházterület megbízott munkatársaival egyetértésben az alábbi javaslatokat hoztuk és terveket fektettünk le:

  • Pályázat meghirdetése: A leginkább gyermekbarát gyülekezet 2011. pályázat nyertese 40 000 Ft-ot használhat fel eszközökre.
  • Tini Tábor a hegyekben - 2011, Vágáshuta.
  • Gyermekiskolai napokat 2011-ben mindig egymással összefogva tartunk.

 

A TET szervezésében 2010-ben nagyon sikeres Tini Tábor volt a Zempléni-hegységben.

Az Országos Cserkészet a Zalai-dombságon táborozott, igen nagy sikerű tábor volt.

2010-es_beszamolo_-_gyerek_p7100010 A GraceLink gyermek-szombatiskolai leckék minden korosztálynak elérhetőek az Advent Kiadón keresztül; az előállítás munkáját a Romániai Uniónak köszönhetjük.

A DET területén két olyan gyülekezetünk volt, ahol egyáltalán nem voltak gyermekek. Két kiváló testvér ötletekkel (rajzpályázat, hirdetés az önkormányzatnál) elérte, hogy elsősorban kívülállók gyermekei eljárnak a bibliai foglalkozásokra és a szülőkkel is jó kapcsolat alakult ki: Budapest-Pesterzsébet, Pestszentlőrinc-Üllő.

Szintén húsznál több Keresztény játszóház működik heti vagy 2-3 heti rendszerességgel. Tavaly olyan községben is indult eredményes játszóház, ahol egy fiatal pár él, akik tagjai a közösségnek, gyülekezetünk ott nincs, és a pedagógus fiatal testvérünk és férje hozták létre: Szigethalom. Segítők: Csepeli Gyülekezet fiataljai, akik csatlakoztak a programhoz. Háromhetente 30-35 gyermek van jelen, nem adventista háttérrel.

Gyermektanító testvéreink számtalan olyan kirándulásról, gyermek-teadélutánról és egyéb kezdeményezésről számoltak be, ahová nem gyülekezeti tagok gyermekeit is meghívták.

Hála és dicsőség Istennek, aki segít tervezni, ad rá anyagi forrást és erőt a véghezvitelhez!

 

Egerváriné Kökényes Zsuzsa
Gyermekszolgálatok osztályvezető

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista