2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Beszámoló az Adventista Teológiai Főiskola munkájáról
Beszámoló az Adventista Teológiai Főiskola munkájáról PDF Nyomtatás E-mail

Hálásak vagyunk Istennek, hogy Krisztus szolgálatára elkötelezett fiatalokat képezhetünk. Az Adventista Teológiai Főiskolán jelenleg intenzív nappali és levelező tagozaton folyik az oktatás. Hallgatóink hároméves alapképzést kapnak és a negyedik évben szakirányú továbbképzésben vehetnek részt. Az Életmód Tanácsadó Lelkigondozó szakirányú képzésre, valamint a pedagógus-továbbképzési programok indítására már korábban engedélyt kaptunk az Oktatási Hivataltól. Ez év februártól a Családi Életre Nevelés szakirányú továbbképzést indíthattuk el. Örömmel tapasztaltuk, hogy a Gyülekezeti Munkásképző Tanfolyam iránt is van érdeklődés, amit jelenleg három helyen tartunk: Pécel, Debrecen, Hódmezővásárhely.

Átlagos hallgatói létszám az elmúlt évben 63 fő volt, ebből teológia szak nappali tagozatán 13 fő, levelező tagozatán 31 fő, életmód-tanácsadó szakirányon 19 fő. A családi életre nevelő szakirányra 12 fő iratkozott be februárban és ezen felül több órahallgatónk is van.

Tavaly a teológia szakon 6, az életmód-tanácsadó lelkigondozó szakirányú továbbképzésen 28 hallgató fejezte be sikeresen tanulmányait.

Az ország különböző városaiban (Sopron, Szombathely, Érd, Vác, Győr, Pécel, Óbuda, Gyömrő, Rákoskeresztúr, Pécs) a főiskola tanárai hétfőtől csütörtökig a „Bibliai Szabadegyetem" (pedagógus továbbképzés) program keretében előadásokat tartanak a Szentírás könyveiről, és az utómunkában is kiveszik részüket. Az előadások vázlatát nyomtatott formában megkapja a hallgatóság, illetve a hanganyagot is igény szerint, ezek a főiskola honlapjáról letölthetők. A főiskolával kapcsolatos minden információ megtalálható a http://atf.adventista.hu, valamint a http://www.csen.hu honlapon.

A főiskola főállású tanárai, alkalmazottai és megbízott óraadói az elmúlt évben összesen 30 fő volt, ebből főállású tanárok és alkalmazottak a vegyes alkalmazásban lévőkkel együtt: 12 fő, megbízott óraadók 15 fő és megbízással foglalkoztatottak száma: 3 fő.

Néhány éve már lehetőség nyílt arra is, hogy bárki a személyi jövedelemadója 1%-ával támogathatja az Adventista Teológiai Főiskola munkáját, ha valaki ezt szeretné felajánlani, akkor az adóbevallásban a főiskola adószámát kell feltüntetni: 18684618-1-13. A felajánlott összegeket ebben az évben újabb jegyzetek kiadására és a működési költségek fedezésére szeretnénk fordítani.

Pénzügyi helyzetünket tekintve nehéz évet zártunk, mert nem várt kiadásaink adódtak, így a megtakarított pénzhez kellett nyúlni, de ennek ellenére a főiskola anyagi helyzete stabilnak mondható, megfelelő tartalékunk van. A lenti táblázatban tájékoztatást kívánunk adni a főiskola 2010. évi gazdálkodásáról. 

Megnevezés

Bevételek

Megnevezés

Kiadások

Unió támogatás

5.000.000.-Ft

Bérköltség járulékkal és az útiköltség

36.702.330.-Ft

Gyülekezeti-és egyéni adományok

798.585.-Ft

Elektronikus Tanulmányi Nyilvántartó rendszer

1.108.500.-Ft

Állami támogatás

 

30.027.868.-Ft

Jegyzetek, tankönyvek, ATF szemle,

könyvtári könyvek, szakfolyóiratok

2.791.539.-Ft

Közgyűjteményi támogatás

1.304.000.-Ft

Hallgatók részére ösztöndíjak, vizsgák, évnyitó, kollégiumi kiadások

2.032.302.-Ft

APEH - 1 %

194.400.-Ft

Fűtésrendszer korszerűsítés a főépületben

2.143.756.-Ft

Kamat

634.610.-Ft

Irodai kiadások (karbantartási munkák, posta, telefon, internet, bankköltség, irodaszerek, kisebb tárgyi eszközök)

2.094.360.-Ft

Saját működési bevételek

9.240.179.-Ft

Rezsiköltség (gáz, villany, víz, szemét, kémény, kert, takarítószerek, biztosítás)

4.054.774.-Ft

Összes bevétel

47.199.642.-Ft

Összes kiadás

50.927.561.-Ft

Arra bátorítunk benneteket, minél többen jelentkezzetek főiskolánkra, ahol az itt tanultakat majd hasznosíthatjátok a gyülekezeti szolgálatban és a lélekmentés munkájában.

Szeretettel kérünk minden testvérünket, imáitokban emlékezzetek meg a főiskolán folyó munkáról, az oktatókról, alkalmazottakról és azokról is, akik nálunk tanulnak, hogy mindannyian Isten alkalmas eszközei lehessünk műve előbbre vitelében és az áldások közvetítésében.

 

az ATF vezetősége

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista