2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A hegyi beszéd ma is szól – most Albertirsán
A hegyi beszéd ma is szól – most Albertirsán PDF Nyomtatás E-mail

eloadas-sorozat_albertirsan_dsc00062 Bibliai témájú előadás-sorozattal szerettük volna embertársaink figyelmét felhívni arra, hogy mennyi sok érték van, amire egyre kevesebbet figyelünk, pedig ezek a bajaink nagy részét megoldanák. Az előadások témája a boldogság volt, a Hegyi Beszéd boldogmondásai alapján, mivel az utóbbi időben annyi minden átértékelődött, és nem mindig pozitív irányban.

A boldogság közel kétezer éve is téma volt, Jézus erről is tanította nagyszámú hallgatóságát, és új megvilágításba helyezte azt, nem emberi mérték szerint adta át nagyszerű tanácsait. Itt is úgy szólt, mint akinek hatalma van.

Erre az előadás-sorozatra készítettünk meghívókat, plakátokat, melyen a város lakosságát hívtuk, hogy hallgassuk meg együtt a boldogság bibliai receptjét. A város internetes fórumain is megszólítottuk az olvasókat, meghívva minél többeket programunkra, melyet a Móra Ferenc Művelődési Házban április 11. és május 9. között tartottunk.

Az egyes előadások címeivel is igyekeztünk az emberek figyelmét felkelteni az „Akarom, légy boldog!" mondanivalójának lényegére.

eloadas-sorozat_albertirsan_dsc00050Az előadásokra lelkészünk, Bodnár János, Hajnal Csaba vendégelőadóként (aki nagyon szép énekekkel is megörvendeztette a hallgatóságot), valamint gyülekezetünkből Sajben Anna és Szőcs József testvérek készültek fel az egyes boldogmondásokból.

Imádkozó szívvel hívtuk a lakosságot, köztük ismerőseinket is, vártuk az érdeklődő vendégeket.

Akik jöttek is és többen minden előadáson részt vettek, voltak, akik alkalomszerűen, de mindenki nagyon pozitívan nyilatkozott az elhangzottakról. Érdekfeszítő előadásokat hallgathattunk mindegyik „boldogmondásról", megérthettük, hogy az Isten szerinti és a világ szerinti boldogság mennyire eltér egymástól. Isten hosszú távon és valódi, tartós boldogságban gondolkodik, a világ örömei ideig-óráig vannak, azután elmúlnak, sőt időnként nyomorba is döntik azt, aki azokban bízik, és attól várja a boldogulását.

eloadas-sorozat_albertirsan_dsc00060Megtudtuk, hogy a lelki szegény, a síró, a szelíd, az igazságra éhező, az irgalmas, a tisztaszívű, a békességre igyekező, az igazságot szerető és az Isten véleményére adó ember boldog lehet ebben a boldogtalan világban is.

Az előadásokon néhány alkalommal Szabóné Boltos Alexandra énekét szintén hallgathattuk, zongorán Balogh András testvér kísérte.

Az előadások kezdetétől fogva ajándékoztuk vendégeink részére E. G. White: Gondolatok a hegyi beszédről és a Passió című, valamint a legvégén további könyveket is, melyeket örömmel vettek át. Az előadásoknak helyet adó művelődési ház dolgozói részére is ajándékoztunk az elsőként említett könyvekből, és aki átvette ezeket, nagyon nagy örömét fejezte ki érte.

Az utolsó előadás végeztével lelkészünk a vendégeinket nagy szeretettel hívta gyülekezeti alkalmainkra is, akik legnagyobb örömünkre az előadás-sorozat végére többen voltak, mint az elején.

Őértük is és mindenért, amit csak kaptunk ebben a programban, hálát adunk Istennek.

 

K. Lné

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista