2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ünnepi örömök a Pesterzsébeti és Csepeli Gyülekezetekben és a mennyben
Ünnepi örömök a Pesterzsébeti és Csepeli Gyülekezetekben és a mennyben PDF Nyomtatás E-mail

unnepi_korzeti_nap_04650019Hagyományszerűen családi napot tartottunk május 14-én a Pesterzsébeti Gyülekezetben, melyen a Csepeli Gyülekezetből is többen részt vettek.

A családi napon együtt köszöntjük az édesanyákat, a gyermekeket, az édesapákat és nagymamákat, tehát a család minden tagját. Kiindulópontunk az a gondolat, hogy ha a család szeretetben, békességben él együtt, az igazi boldogság az egyén és a társadalom számára.

Teremtéskor Isten ezt a formát rendelte az emberi együttélés alapjául: társat egymásnak és védőernyőt a gyermek részére. A biztos családi háttér a menedék, az erősség, a támasz, a hajtóerő és minden, ami előbbre viszi az életet és a másokért végzett szolgálatokat. 

A program, minden korosztály számára gazdag tartalommal bontotta ki a szeretet és az egymás segítésének fontosságát. Mire és hogyan tanítsuk a gyermeket, mit tegyen a gyermek, ha csábítja a világ? A fő gondolatok egyike, amely kifejezi a mindenki számára szóló mondanivalót, a „Nem vagyunk mi magunkéi" c. vers volt.  Jézus váltott meg bennünket, ezért az övéi vagyunk. Tőle tanuljuk a szeretetet, amellyel mindenkinek szolgálhatunk. A cél, hogy eljussunk mennyei családunkba.

unnepi_korzeti_nap_p5140206Az ünnepség végén minden édesanya kapott virágot gyermekétől, a gyermekek pedig a gyülekezet és az ADRA adományából egy-egy kis csomagot, melyben édesség, írószerek és apró játékok, könyvek voltak az olvasni tudó gyermekeknek, valamint egy-egy törvénytábla formájú Tízparancsolat.

Az ünnepségre meghívtuk a gyermekrajzpályázaton nyertes gyermekeket szüleikkel együtt. Többen el is jöttek, és a gyermekek énekkel és verssel szolgáltak.

Az egyik család - öt gyermekkel - még a szombatiskola alatt megérkezett. Az édesanya aktívan bekapcsolódott a tanulmányba. A szünetben beszélgettünk, és azt mondta, hogy ez egy csodálatos lehetőség, hogy így csoportosan meg lehet beszélni a Biblia tanításait. Ilyet ő más egyházban nem tapasztalt.

Az igehirdetés - melyet Simon István, a körzet lelkésze tartott - Mózes és családja történetéről szólt. Mózest édesanyja rejtette kis kosárkába, hogy életben maradhasson a fáraó parancsa ellenére. Isten gondoskodott Mózesről és családjáról. Ma is gondoskodik minden családról, hiszen Ő rendelte, hogy szülők és gyermekek együtt, szeretetben éljenek.    

Istentisztelet után a közös szeretetvendégség még alkalmat adott a beszélgetésre, ismerkedésre vendégeinkkel.

unnepi_korzeti_nap_p5140121A délelőtti alkalommal még nem értek véget az ünneplés órái. Együttesen mentünk csepeli testvéreinkkel a Rákoscsabai Gyülekezetbe. Három lélek kötött szövetséget az Úrral, akik a Csepeli Gyülekezet tagjai lettek.  Ifj. Schmidt József, Pappné Margitka és Kárpáti Ilona.

Az ünnepi istentiszteletet a Csepeli Gyülekezet ének-, versszolgálatai, a Rákoscsabai Gyülekezet énekkari, zene- és versszolgálatai tették ünnepélyessé. Az igehirdetés, melyet Simon István, a körzet lelkésze tartott, Zákeus történetéről szólt. Zákeus nagyon vágyódott Jézus közelébe, feltétlen találkozni szeretett volna vele. Jézus vonzotta őt, a Szentlélek pedig előkészítette a szívét. Így volt e három lélek is, aki ezen a szombaton szövetséget kötött vele. Vágyódtak Jézus közelébe, és senki, semmi nem tartotta vissza őket attól, hogy ez az örömteli esemény megtörténjen. Arcukon látszott az a bensőséges öröm és lelki béke, ami ennek a döntésnek az eredménye. Életüket Jézus iránti szeretetből letették az Ő kezébe, és ettől kezdve minden azt a célt szolgálja, hogy felkészüljenek a vele való találkozásra, az örök életre.A bemerítés szolgálatát Simon István, a körzet lelkésze végezte.   

Örömmel köszöntöttük új testvéreinket, és tudjuk, hogy velünk örült az egész menny.

 

K. I.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista