2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Adventista–Kínai Misszió indul Magyarországon
Adventista–Kínai Misszió indul Magyarországon PDF Nyomtatás E-mail

Hazánkban - ahogyan azt személyesen is tapasztalhatjuk - egyre több távol-keleti, főként kínai embertársunk él és dolgozik. A számunkra sokszor ismeretlen és érthetetlen, sajátos kultúrájukat őrzik és ápolják, ugyanakkor sokan igyekszenek alkalmazkodni a nyugati gondolkodás sajátosságaihoz. Hatalmas kihívás ez mind számukra, mind pedig a befogadó települések számára. Nekünk adventistáknak ugyanakkor fel kell tennünk egy fontos kérdést: ki fogja nekik elmondani a megváltásról szóló örömhírt?

Isten gondoskodik...

Nemrégiben egy ifjúsági alkalmon megkeresett egy fiatal középiskolás lány, hogy elkötelezettséget érez kínai embertársai iránt, akik történetesen nagy számban élnek közvetlen szomszédságában. Eddig számtalan kínai nyelvű könyvet, bibliatanulmányokat, DVD-ket osztott szét szomszédai között, de érezte, ennél több kell. Kitartó lelkesedésével újból megkeresett bennünket, és az Unióbizottság lelkesen fogadta a kezdeményezést.

Ezért az Unióbizottság elhatározta, hogy hivatalosan is megkeresi a Kínai Uniót, hogy legyen segítségünkre. A Kínai Uniónak van egy osztálya, amely kifejezetten a Kínától távol élő kínaiak evangelizálásával foglalkozik, ezért tőlük kapunk segítséget, ígéret szerint két kiképzett misszionárius fog érkezni, akik ismerve a kínai kultúrát, reményeink szerint eredményes munkát tudnak majd végezni. Ugyanakkor az Unióbizottság megbízta Rinkó Mariettát, aki a Budapest-Kőbányai Gyülekezet tagja, és akitől az ötlet elindult, hogy lássa el a Kínai Misszió koordinátori feladatait.

Először Budapesten indul el a szolgálat, hiszen legnagyobb számban itt élnek kínaiak, de reménység szerint majd kiterjeszthetjük további településekre is. A missziót a Dunamelléki Egyházterülettel közösen végzi a Magyar Unió.

Kérjük testvéreinket, imádságaikban emlékezzenek meg erről a fontos szolgálatról.

 

Ócsai Tamás

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista