2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Merj nagyot álmodni!
Merj nagyot álmodni! PDF Nyomtatás E-mail

Regionális Ifi Találkozó Mátészalkán

rit_mateszalkan_1642794„Jöjj, itt az idő, hogy dicsérd! / Jöjj, kapudat tárd az Úr felé!" - ezzel az énekkel hívogatta május 14-én a mátészalkai RIT énekvezető csapata a környékbeli fiatalokat egy szép szombatra. Regionális Ifjúsági Találkozónkat a közös együttlét mellett az tette még örömtelibbé, hogy sok-sok éneken keresztül együtt imádhattuk a Teremtőt, s így mindannyian nyitott szívvel készülhettünk az igei gondolatok befogadására.

Udvar Renáta ifjúságvezető délelőtt az odaszentelődéssel kapcsolatosan, s a sokat sejtető „Vigyázz! Jön az adventista!" címmel tartott áhítatot. A tanítások célja az volt, hogy erősítse bennünk az Isten iránti elköteleződésünket, és „Jézus követe vagyok" tudatunkat. A fiataloknak igenis merni kell kilógni a sorból, és keresztényként szabadon vállalni a hitüket. A különböző szolgálatok (vers, ének, videó) mind-mind felhívásként jutottak el hozzánk. A legkisebbek számára gyermektörténettel és foglalkozással próbáltuk vidámmá varázsolni a Teremtés emlékünnepét.

rit_mateszalkan_s6301506A déli ebéd elfogyasztása után bárki betérhetett a hangulatos imaszobába, ahol egyedül tölthetett néhány felüdítő percet Istennel. Volt itt Dicsőítő ABC, bibliai ígéretet termő fa, lufira írt barátok nevei, akikkel találkozni szeretnénk a mennyben, s alkalmunk nyílt megbocsátásért imádkozva keresztre szegezni a bűneinket. Egy résztvevő így vall erről: „A kreatív imádkozás nagyon sokat adott nekem a lelki szabadság terén."

Az ajándék igés könyvjelzők, a mosolyok és a verőfényes napsütés mind emelték a szombat fényét.

Délután kiscsoportos beszélgetésben vettünk részt, ahol a misszióról elmélkedtünk, kifejezetten annak gyakorlati részére fókuszálva. Az imaszobai színes lufikra írt neveket imában Istenhez küldtük, és áldást kértük a nevek mögött álló emberekre. 

rit_mateszalkan_s6301521A nap befejező momentuma volt a gyülekezetben szervezett teadélután és egy bibliai társasjáték, ami megmozgatta játékos énünket is.

Ez az alkalom megerősített abban, hogy fiatal keresztényként mi is azonosulni tudjunk a következő ének szövegével: „Megtalált az Úr, és elhívott engem, / Mindenem Övé, a gyermeke lettem / Megtalált az Úr és elmúlt minden félelmem. / Megtalált az Úr, és viszem a jó hírt, / Jézus ma is él, és nevemen szólít. / Megtalált az Úr és elmúlt minden félelmem, / Jézus él a szívemben!"

 

Giczei Beáta, Mátészalka

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista